İHSANOĞLU TWİTTER HESABI AÇTI

İHSANOĞLU TWİTTER HESABI AÇTI

İlk tweetini attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı "çatı adayı" olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye iletmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi twitter’da İhsanoğlu adına çok sayıda hesap açıldı. CHP’den edinilen bilgiye göre İhsanoğlu’nun resmi hesabı twitter adresinin "@Drihsanoglucom" olduğu öğrenildi.

Dün açılan hesaptan ilk olarak, “Asırlardır adaletin ve hoşgörünün hakim olduğu topraklarımızın, artık dünyanın barış ve demokrasi merkezi olması gerektiğine inanıyorum. Türkiye, insan hakları, eşitlik ve demokrasi değerleri ile komşularına ve dünyaya model oluşturabilecek düzeyde bir ülkedir. Dünden beri cevabını en çok merak ettiğiniz soru, ismimin ne anlama geldiği sanırım. 'Dinin en olgunu, en olgunlaştırdığı kişi.’ Bizim Türkiye olarak bölgemizde barışı egemen kıldıktan sonra tek ihtiyacımız olan ordu; Bilim Ordusu olacaktır. Bu uzlaşı, arzulanan büyük demokratik buluşmanın habercisi olmuştur. Demokrasinin işlediği ve hukukun üstün olduğu bir Türkiye mümkün" mesajları paylaşıldı.

"BU İKİSİ ARASINDAKİ SINIRIN TAYİNİNDE HEP PROBLEMLER OLMUŞTUR" 

Daha sonra ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nun eşiyle birlikte fotoğrafı yayınlandı. Fotoğrafla birlikte, "Sevgili eşim ve şahsım adına, güzel ülkemizin, güzel insanlarına desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum" yazıldı.

Bugün ise “Atatürk’ü, Cumhuriyet realitesini ve kazanımlarını inkâr etmek tamamen yanlıştır. Din-siyaset ilişkisi düzenlenmesi gereken bir alandır. Bu ikisi arasındaki sınırın tayininde hep problemler olmuştur. Cumhuriyet’in 100. yılında tarihimizi objektif ve rasyonel olarak ele alabilmeliyiz" mesajı paylaşıldı.

Son olarak ise "Resmi ve tek hesabım @Drihsanoglucom bu hesaptan başka hesabı takip etmeyin lütfen" mesajı atıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı