İHSANOĞLU SAĞDUYUNUN ADAYI

İHSANOĞLU SAĞDUYUNUN ADAYI

Mhp'li Ersoy: İhsanoğlu, Türkiye Sağduyusunun Adayıdır

MHP MYK üyesi Nuri Ersoy, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sadece MHP ve CHP'nin değil, 'Türkiye sağduyusunun' adayı olduğunu savundu.

Nuri Ersoy, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu ile birlikte Adana'daki Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili değerlendirmede bulunan Ersoy, "Türk milletinin kucaklaşması, kaynaşması, itidalle ve sağduyuyla tekrar normalleşecek bir siyasi iklimin, Türkiye özleminden hareketle toplumsal mutabakat zemini olarak Ekmeleddin İhsanoğlu, önümüzdeki günlerde açıklamalarla kendisini gösterecektir. Sadece MHP ve CHP'nin adayı değil, Türkiye'nin sağduyusunun adayı. Adına yürütülecek kampanyalarla onu Türkiye'nin çok daha yakından tanıması sağlanacaktır" dedi.

REFERANDUM PUSULASI İHALESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı'na adaylığının Türkiye'de bir sistem değişikliğinin ön habercisi olacağını savunan Ersoy, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonrası bir durumda olası bir anayasa değişikliği veya değişik algı ve propaganda, yapılacak çalışmalarla yarı başkanlık ve başkanlık sistemiyle Türkiye'yi dönüştürebilecek çalışmalardır. Bunun ön habercisi olan bir takım uygulama ve emareleri görüyoruz. Ülke gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu halde 2 gün önce Resmi Gazete'de 73 milyon referandum pusulası basılması için bir ihale mevzuatı ilan edildi. Yani ne anlama geliyor? Bu soruyu sormak istiyoruz. Neyin referandumuna gidecek Türkiye. Bu bir adım sonra neyi hazırlamanın habercisi, biz bu durumu öngörü olarak Türk milleti ile paylaşıyoruz."

'IŞİD İSTANBUL'U KENDİSİNE HEDEF KABUL ETMİŞ'

Uluslararası güçlerin bölgede hesaplar yaptığını ve çeteler beslediğini anlatan Ersoy, Irak ve Suriye'ye bakıldığında en kötü devlet düzeninin devletsizlik ve düzensizlikten daha iyi olduğunun görüldüğünü söyledi. MHP'li Ersoy, şöyle devam etti:

"Çünkü kimin silahı, gücü varsa hangi uluslararası güçler bölgede hesaplar yapıyor ve o bölgede çeteler besliyorsa onlar halka zulüm ederek kendisini gösteriyor. IŞİD denilen örgüt, İslamiyet adına yola çıkmış, hep Müslümanlar'ın kafasını kesiyor. Yönünü İsrail'e döndüğünü görüyor musunuz? İstanbul'u kendisine yeni hedef kabul etmiş, neden Tel Aviv'i kabul etmiyor acaba sorusunu sorabiliyor muyuz? Bunlar oryantalizmin yani Lawrence'in yeni modeli dizayn etmek isteyen büyük güçlerin Müslüman'ı Müslüman'a kırdırma meselesidir."

Ersoy'un ziyaretlerini Mersin ve Osmaniye'de sürdürecek.

Kaynak:Haber Kaynağı