İHSANOĞLU İDDİASI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

İHSANOĞLU İDDİASI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Araştırmacı gazeteci Hulki Cevizoğlu, İkna Odası programında Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı.

Araştırmacı gazeteci Hulki Cevizoğlu, Ulusal Kanal'da hazırlayıp sunduğu İkna Odası programında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Atatürk karşıtı Derin Tarih Dergisi'nin danışmanı olduğunu açıkladı.

Cevizoğlu, "CHP içinde Ekmeleddin Bey'e oy vermek istemeyenler bana kızıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 adayın adaylıklarının iptali hususunda AYM'ye bireysel başvuru hakkımı kullandım. Ancak ret cevabı aldım. Bu kez de AİHM'e başvurdum. Ve inanıyorum ki bu talebim kabul olacak. Ayrıca şunu da belirtmek isterim; mevcut Cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu hazretleri %35'in üzerinde oy alsın; bu büyük bir başarıdır" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Armağan'ın yönettiği devlet destekli Derin Tarih Dergisi'nin sahibi: Mustafa Albayrak.

Ekmel Bey'in danışmanlık yaptığı derginin yayın kurulunda yine Atatürk düşmanlığı ve iktidar yandaşlığı (şimdi Cemaatçi) ile tanınan (eşi eski AKP MV olan) Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne de var.

Yayın Kurulunun bir başka üyesi ise hükümet gazetesi gibi yayın yapan STAR Gazetesi'nin Gnl.Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun danışmanlık yaptığı Atatürk karşıtı DerinTarih Dergisi'nin Danışma Kurulu'nda şu kişiler var:

Ali Birinci (AKP'nin eski MEB Müsteşarı, Ceviz Kabuğu'nda milliyetçilik aleyhtarı açıklamalar yapmıştı),
Ahmet Demirel,
Uğur Derman,
İsmail Kara,
Kemal Karpat,
Ümit Meriç,
Emine Gürsoy Naskali,
Mim Kemal Öke,
Abdülkadir Özcan

derintarihihsanoglu.jpg

İşte İkna Odası programındaki o bölüm:


 

Kaynak:Haber Kaynağı