İHSANOĞLU ANKETİNDE ÇARPICI SONUÇ

İHSANOĞLU ANKETİNDE ÇARPICI SONUÇ

CHP'den cumhurbaşkanlığı anketi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP'nin yaptırdığı son ankette Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasındaki farkın yüzde 2'ye düştüğünü söyledi.
 
Çıray, "İhsanoğlu'nun oranı yüzde 38.1, Erdoğan'ın ise yüzde 39.8 gibi. Bütün olumsuzluklara karşın sayın İhsanoğlu'nun halk desteği sürekli yükseliyor. Milletimiz onu tanıdıkça seviyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine 1 ay kala CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda yaptığı toplantıyla süreci değerlendirdi. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 22 Temmuz'da İzmir'e geleceğini söyleyen Çıray, ortaya çıkan anketleri eleştirdi. İzmirliler'in dokundukça İhsanoğlu'nu seveceğini söyleyen Çıray, "Anketler çağdaş yönetim biçimlerinde önemlidir. Ancak bugün gördüm ki AKP kontrolünde olan şirketin anketleri yayınlanmış. Ciddi firmalar dışında anketleri önemsemiyorum. Teknik olarak da yolun başındayken yapılacak anketler gerçekçi olmaz. Seçmen sandığa gelmesin diye psikolojik baskı yapıyorlar. Tayyip Erdoğan korkmuş, o korkuyla katılım oranı az olacak diyorlar. Tam tersi olacak. Biz CHP olarak anket yaptırıyoruz. Bizim yaptırdığımız son ankete göre puan farkı Erdoğan ve İhsanoğlu arasında yüzde 2'ye düşmüş durumda. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oranı yüzde 38.1, Erdoğan'ın ise yüzde 39.8 gibi" dedi.

Adil olmayan bir seçim yarışı yaşanacağını iddia eden Aytun Çıray, "Büyük çoğunluğun Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun karşısında sadece adaylar değil devlet, hükümet ve havuz medyası var. Daha da önemlisi 'inkâr et ve suçla' çamur siyasetini çok iyi bilen ve hiçbir değer ölçüsü olmayan biri var. Ancak bütün bu olumsuzluklara karşın sayın İhsanoğlu'nun halk desteği sürekli yükseliyor. Milletimiz onu tanıdıkça seviyor. Ekmeleddin bey kendisine rakip olan malum kişinin iyilik adına sahip olmadığı ne varsa onlara hem de en kamil anlamıyla sahiptir. Milletimiz tanıdıkça seviyor. İyilikle kötülük arasındaki bu savaşı, iyiliğin zaferiyle noktalandırmaya mecburuz. Ayrıca milletimiz biliyor ki 10 Ağustos seçimi sıradan bir Cumhurbaşkanı seçimi değildir. Huzur ve güvenliğimizi bozan, birliğimizi ve bütünlüğümüzü tehdit eden, kutuplaştırıcı bir zorbanın bir daha seçilmemesi gerekir" diye konuştu.

Türkiye'nin birliği ve beraberliğinin İhsanoğlu'ndan geçtiğini söyleyen Çıray şöyle devam etti:

"Ekmeleddin İhsanoğlu'nu beğenmeyip sandığa gitmeyecek olanlar, ileriki yıllarda torunlarına, Türkiye'nin parçalanmasına nasıl seyirci kaldıklarını anlatacaklardır. Anayasa'da Cumhurbaşkanı'nın görev ve yetkileri açık olarak yazılmıştır.
 
Ancak Tayyip Erdoğan 'Meclis de ben olacağım, hakim de ben olacağım, yazı işleri müdürü de ben olacağım' demektedir. Tek parti devleti kurmuş, tek adam devletine doğru gitmektedir. Bu onun daha da azgınlaşacağını gösteriyor. Üstelik Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıkmak için her şeyi yapmaya, uluslararası alanda her tavizi vermeye hazırdır."

Türkiye'nin dış politikasını eleştiren Çıray, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olabilmek için terörist başı ile kirli ittifak pazarlıkları yaptığını öne sürdü. Çıray, "Erdoğan, Sayın İhsanoğlu'na karşı emrindeki devlet güçleri yanında bölücülerle bir şer cephesi kurmuştur. Bu cephe Tayyip Erdoğan ve PKK cephesidir. Bu mübarek Ramazan ayında bu şer cephesine destek vermek haramdır. 864 rakımlı tepe suçluların ve bölücülerin sığınağı değildir. Bu bölücü zorbalar ittifakının Çankaya'ya çıkmasına izin vermeyeceğiz. Onun iç karartıcı çamur siyasetinden bıktık. Huzurlu bir Türkiye'de zengin ve mutlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Ve 'Yetti gari' diyerek Ege'den sesleniyoruz: Sevgi ekmek, saygı ekmek, birlik ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı