İHALE USULSÜZLÜĞÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI BAŞINA GELMEDİK KALMADI

İHALE USULSÜZLÜĞÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI BAŞINA GELMEDİK KALMADI

Fatih Belediyesi’nde ihale usulsüzlüğünü ortaya çıkaran ödüllü mimara verilen cezalara şaşıracaksınız.

Fatih Belediyesi’nde Yedikule bostanlarıyla ilgili ihalenin, ulaşım müdürünün eşine verildiğini ortaya çıkaran belediye çalışanı yüksek mimar Azat Yalçın, iki kez kovulduğu Fatih Belediyesi’nden mahkeme kararıyla tekrar işe dönmeye hazırlanıyor. Yalçın’ın işten atılmasına gerekçe olarak sunulan neden ise şaşkınlık yarattı.

KEDİ DE SAYDIRMIŞLAR

Ayfer Çalikıran’ın Taraf’taki haberine göre, Kapalı çarşıda gerçekleştirdiği alt yapı yenileme çalışmaları ve birçok mimari projeleri ile ödüller alan Yalçın, belediye tarafından en alt kademedeki işçilere verilen “asfalt bozukluğu sayma” işini eksik yaptığı gerekçesiyle işten çıkarıldığı öğrenildi. Yalçın, “asfalt bozukluğu sayma” işinin dışında “kedileri sayma” gibi işlerin de şifahen verildiğini dile getirdi. Açtığı davayı kazanmasının ardından belediyede tekrar çalışmaya başlayacak olan Yalçın, “Bu defa birçok arkadaşım gibi barınakta görevlendirileceğimin konuşulduğunu öğrendim” dedi.

Yalçın, belediyede önce taşeronda çalıştığını daha sonra yaptığı işlerin çok beğenilmesi ve yurtdışından da yoğun ilgiyle karşılanması üzerine Fatih Belediyesi tarafından memur olarak işe alınarak belediyedeki memurluk macerasının başladığını dile getirdi. Daha sonra tespit ettiği usulsüzlükleri Belediye Başkanı Mustafa Demir’e raporlayan Yalçın, bir süre sonra pozisyonu düşürülüp sahalardaki çalışmalarından çekildi.

DAVAYI KAZANDI FAKAT…

Düşürüldüğü pozisyonda usulsüzlükleri raporlamaya devam eden Yalçın, altında çalışan taşeron işçilerinin yemek hakları üzerine talepte bulunmasının ardından işinden oldu. Açtığı işe dönüş davasını kazanan Yalçın’a sadece bir masadan oluşan ofis verildi. Bilgisayar, telefon vb. hiçbir şeyin olmadığı ofiste en alt pozisyondaki işçilerin yaptığı “asfalt bozukluğu sayma” işleri verildi. Ayrıca sayımlar sırasında verilmesi gereken araç temini de yapılmadı. Aynı zamanda KESK’e bağlı TÜM-BEL-SEN üyesi olan Yalçın, işe döndüğünde kaderinin diğer arkadaşları gibi hayvan barınağında çalışmak olduğunu dile getirirken kamuya sağlayacağı yararın da elinden alındığını belirtti.

ASIL AMAÇ İTİBARSIZLAŞTIRMAK

Azat Yalçın tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Kadir Topbaş ve akademisyenlerin jüriliğini yaptığı yarışmalarda ödüller aldım, birçok mimarlık yarışını ekip kurmadan kazandım ve bana verilen görev asfalt kırığı saymak. Yapılmaya çalışılan asıl olarak aşağılamak ve itibarsızlaştırmak. Bunun üzerine beni işten attılar ve yazılı gerekçede de asfalt kırıklarını eksik saymam oldu. Hakkını savunduğum taşeron işçilere tutanak tutturulmuş bize zulüm etti diye. Beklenilen ise şu: Tüm Fatih’te 16 kilometrelik yeri yürüyerek, fotoğraf makinesiz, bilgisayarsız raporlama yapılmam isteniyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı