İğneyle katledildiler!

İğneyle katledildiler!

Ardahan Göle'de sokak köpeklerinin belediye ekipleri tarafından iğneyle itlaf edilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Vatandaşlar, bugün de TOKİ konutları yakınlarında bulunan 10'a yakın köpeğin iğne yapılarak öldürüldüğünü ve leşlerinin sokakta bırakıldığını söyledi. Ölen köpeklerin başında bekleyen diğer köpeklerin fotoğrafları ise hayvanseverleri üzdü. Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, ilçede 1000 -1500'e yakın sokak köpeği olduğunu ve hepsinin hayvan barınağında bakmanın mümkün olmadığını söyledi.

Belediye ekiplerinin, köpekleri koruma altına almak yerine iğne yaprak itlaf edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, bu katliamın bir an önce durdurulmasını istedi. Vatandaşlar, son olarak bugün TOKİ konutları yakınlarında zehirlenen sokak köpeği leşlerinin fotoğraf ve görüntüleri çekerek havyvansever derneklerine gönderdi. 

ÖLEN KÖPEĞİN BAŞINDAKİ BÖYLE BEKLEDİ 

TOKİ konutlarında belediye ekiplerinden kaçmayı başaran bir sokak köpeğinin ölen bir başka köpeğinin başında beklerken çekilen fotoğrafı hayvanseverleri üzüntüye boğdu. Kış aylarından belediye tarafından yavrulu köpeklerin bile itlaf edildiğini belirten vatandaşlar, belediyenin bu köpekleri öldürmek yerine, Ardahan'da bulunan hayvan barınağında bakılması gerektiğini belirttiler. 

BELEDİYE BAŞKANI: İKİ ARADA BİR DEREDE KALDIM

Telefonla ulaştığımızı Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu ise olayla ilgili olarak şunları söyledi: 

"İlçemizde 1000- 1500 civarında sokak köpeği var. 5- 10 tane olsa koruma altına alacağız. Bu kadar sayıdaki sokak köpeğini koruma altına almak mümkün değil. Tabiki köpeklerin öldürülmesine karşıyım. Bazı vatandaşlar evlerine gittikleri sırada sokak köpeklerinin saldırısına maruz kaldıkları için şikayetçi oldular. Bu yüzden yapmak zorunda kaldık. Bazı vatandaşların tepki göstermesi çok normal. İki arada bir dedere kaldık."