İdris Naim'den tuhaf şaka

İdris Naim'den tuhaf şaka

Uludağ'da kayak dersi alan çocuklara 'yukarı doğru kayabiliyor musunuz?' diye sordu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili bir toplantı için gittiği Uludağ'da kayak dersi alan çocuklarla böyle şakalaştı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uludağ'da düzenlenen ''Kış ve Doğa Sporlarında Kaza, Yaralanma ve Kurtarma Olaylarıyla İlgili; Arama-Kurtarma Faaliyetleri Değerlendirme, Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı''na katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Şahin, arama kurtarma çalışmalarının önemine değindi. Bu tür çalışmaların uzmanlık istediğini dile getiren Bakan, "Arama kurtarma faaliyetlerimiz her şeyden önce uzmanlık isteyen bir iştir. Bugün de vurgu yapılmak istenen hususlardan birisi de budur. Arama kurtarma faaliyetleri uzmanlık işinin yanında bir de ekip işidir, takım işidir. Yine burada da fark ettirilmek istenen hususlardan biri budur" diye konuştu.

Şahin, toplantının ardından kayak eğitimi alan çocukların yanına gitti.

Çocuklara, ''Siz kayabiliyor musunuz, yukarı doğru kayabiliyor musunuz?'' şeklinde espri yapan Şahin, ''Karda yürümek önemli. Bazıları karda yürüyor, izini belli etmiyor ama bizim izimiz karda da kışta da her zaman açık görünür'' diye konuştu.

Bu arada Şahin'in hava yoluyla geldiği Yenişehir Havaalanı'ndan helikopterle gitmesinin planlandığı Uludağ'a, olumsuz hava şartları nedeniyle kara yoluyla gittiği öğrenildi.