İDİL'DEN ACI HABER: 2 ŞEHİT

İDİL'DEN ACI HABER: 2 ŞEHİT

PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ilk ateşte 2 özel harekat polisi şehit oldu, 6 polis de yaralandı.

ŞIRNAK'ın İdil ilçesinde güvenlik güçlerinin operasyonları devam ederken bugün Turgut Özal Mahallesi'nde çıkan çatışmada 2 özel harekatçı polis memuru şehit oldu, 6 polis yaralandı.

DAĞ KADROSUNDAN GELMİŞLER

Olay bugün öğleden sonra hendek ve barikatların kapatılması, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü Turgut Özal Mahallesi'nde meydana geldi. Güvenlik güçleri örgütün dağ kadrosundan geldiğini belirlediği 4 PKK'lıyı bir evde sıkıştırıp, 'teslim ol' çağrısında bulundu. PKK'lıların çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada evde bulunan 4 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, diğer evlerde gizlenen PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ilk ateşte 2 özel harekat polisi şehit oldu, 6 polis de yaralandı.

12 PKK'LI ÖLÜ

Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı ve 8 PKK'lı daha etkisiz hale getirildi. Bu çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lı sayısı 12'ye çıktı. Öldürülen PKK'lılar arasında örgütün dağ kadrosundan gelen aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu belirtildi.

YARALI POLİSLER ŞIRNAK'TA

Çatışmada PKK'lıların roketatar ve uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte yaralanan özel harekatçı 6 polis memuru ilk tedavileri İdil Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi. 

Yaralı polis memurlarının hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı