İdil'deki torpil iddiası mahkemelik!

İdil'deki torpil iddiası mahkemelik!

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) 8 kişilik personel alımı için iki kez yapılan mülakat sınavı iptal edilirken, üçüncü mülakat sonucunda, KPSS puan sıralamasında son sırada olmasına rağmen AK Parti İlçe Başkanı Rıdvan Özel'in kardeşi Fahriye Özel'in alınmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, savcılığa şikayette bulundu.

İdil İlçesi'nde yıl içinde 2 kez duyurusu yapılan 8 kişilik SYDV personel alımı için mülakata çağrılan kişilere aynı soruların sorulması üzerine, her iki mülakat da iptal edildi. 8 kişilik kadro için yapılan 120 başvuru, KPSS puan sıralamasına göre değerlendirildi. Bunlardan 40 kişi, 30 Mayıs tarihinde üçüncü kez mülakata alındı. Mülakat sonuçları 12 Temmuz Cuma günü açıklandı. Buna göre Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi olarak 6, büro görevlisi olarak da 2 kişi olmak üzere mülakatı kazanan toplam 8 kişinin isimleri, İdil Kaymakamlığı'nın internet sitesinde açıklandı.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANININ KARDEŞİNE TORPİL İDDİASI

Ancak bu sonuçlara da itiraz eden vatandaşlar, AK Parti İlçe Başkanı Rıdvan Özel'in kardeşi Fahriye Özel'in, KPSS puan sıralamasında son sırada yeraldığını, buna rağmen torpil ile büro görevlisi olarak işe alındığını iddia etti. Mülakata giren ancak kazanamayan vatandaşlar, KPSS puan sıralamasında ön sıralarda olduklarını; mülakat sırasında sorulan basit soruların hepsine doğru cevap verdiklerini, ancak buna rağmen işe alınmadıklarını iddia etti.
 






















Sonuçları belirleyecek Mütevelli Heyet Başkanı Kaymakam Mustafa İmamoğlu'nun izinde olduğunu belirten vatandaşlar, vekaleten kaymakamlık görevi yürüten Güçlükonak Kaymakamı, İdil Belediye Başkanı, ilçe müftüsü gibi asil üyelerin de katılmadığı sınavın SYDV Müdürü, Milli Eğitim ve Nüfus Müdürleri, Sağlık Grup Başkanı, Müftü Vekili ve 2 sivil vatandaştan oluştuğunu söylediler.

Sınava girenler puan sıralamasında son sırada yeralmasına rağmen AK Parti İlçe Başkanı Rıdvan Özel'in kardeşi Fahriye Özel'in mülakat sonucu işe alınmasını gerekçe göstererek Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Vatandaşlar, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulunacaklarını belirtirken, Cumhuriyet Savcılığı da iddialar üzerine soruşturma başlattığı öğrenildi.

HERKESE AYNI SORULARI SORDULAR, KAYIT YAPMADILAR
Sınavda torpil yapıldığını iddia eden Rıdvan Sağman, KPSS puanı ile ilk sırada yeraldığını belirterek, "30 Mayıs'ta yapılan mülakatın sonuçları yaklaşık 2 ay sonra açıklanması düşündürücüdür. Mülakat sırasında herkese aynı sorular soruldu. Mülakattan çıkanlar, girecek olanlara soruları verdi. Mülakatta kayıt yapılmaması, değerlendirmenin nasıl yapıldığı konusu bizi şüphelendirmektedir. Alınan isimlerin daha önce ilçede konuşulan isimlerin olması, bu şüpheyi daha da kuvvetlendirmiştir. O nedenle bugün savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Burada adaletsizlik yapıldığını düşünüyoruz. Bu süreçte KPSS puanları hiç bir şekilde dikkate alınmamıştır. İdil Kaymakamı da burda yokken sonuçların açıklanması doğru değildir. AK Parti İlçe Başkanı Rıdvan Özel'in kardeşi Fahriye Özel, KPSS puani ile son sırada yeralmasına rağmen nasıl seçildi Bilmiyoruz ve bu düşündürücüdür" dedi.

KPSS VARSA NEDEN TORPİL VAR, TORPİL VARSA NEDEN KPSS VAR
İşe girmek için uzun süre KPSS'ye çalıştığını belirten Abdurrahim Ter ise torpil yapıldığını iddia ederek, "Benim dayım yok, amcam yok. Kim benim hakkımı savunacak Bu haksızlıktır. Bu haksızlığa göz yumamazdık, o nedenle şikayetçi olduk. Listeler de belli olduğu gibi sonuncu sıradakileri seçtiler. Biz aylarca KPSS'ye çalışıyoruz. Puan alıyoruz ama sonra bir torpilli geliyor. KPSS varsa neden torpil var, torpil varsa neden KPSS var Anlayamadık" diye konuştu.

VAKIF MÜDÜRÜ TELKİNDE BULUNDU İDDİASI
Vakıf Müdürü'nün, torpil ile işe alınacaklara yer açmak için, büro görevlisi olarak işe başvurmaması yönünde telkinde bulunduğunu iddia eden Mesut Çin ise, "Vakıf Müdürünün yanına gittim. Bana 'Büro görevlisi 2 kişi, inceleme görevlisi için 6 kişi alınacak. Senin büro görevlisi listelerinde şansın düşük, sen inceleme görevlisi için başvur' dedi. Nedenini sonra anladık. AKP ilçe başkanının kardeşinin puanı 69 olduğu için, ben veya başka bir arkadaşım daha büro görevlisi için başvuru yapsaydık, ilçe başkanının kardeşi mülakata çağrılamıyordu. Bu nedenle ona yer açmak için bizi diğer alım için yönlerdiler "iddiasında bulundu.