İÇTİĞİNİZ MEŞRUBATLARA DİKKAT EDİN

İÇTİĞİNİZ MEŞRUBATLARA DİKKAT EDİN

İngiltere’de üzerinde çalışılan bir araştırmanın sonucunda elde edilen bilgiye göre günde sadece 1 kutu meşrubat içmek, Tip 2 diyabet riskini, yüzde 22 oranında yükseltiyor. Sadece diyabet hastalığı değil, devamında gelen birçok hastalığa da kapıları açtı

Günümüzün en yaygın ve mühim sağlık problemleri arasında olan metabolik sendrom,diyabet ve obeziteyi önlemek için, tükettiğiniz gıdalar kadar, içtiğimiz meşrubatlara da dikkat edilmesi gerekiyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, gün içinde sadece bir kutu meşrubat içmek dahi, bireyin Tip 2 diyabet hastalığı olma riskini yüzde 22 oranında artırıyor.

ABD’de yapılan benzer araştırmaların, Avrupa için de geçerli olup olmadığını belirlemek için İngiliz, İtalyan, İspanyol, Alman, Danimarkalı, Fransız ve Hollandalı olmak üzere 350 bin gönüllü ile çalıştıkları 2 yıl süren araştırma sonucu, kişilerin kalori hesaplama sırasında çok da önem vermedikleri içeceklerin, ciddi hastalıkların riskini artırdığı öğrenildi.

Araştırmaya gönüllü olarak katılan kişileri, sağlık durumları ve yaşlarına göre gruplara ayıran bilim adamları, geride kalan koşulların aynı olması durumunda, gün içinde sadece 1 kutu yani 336 ml meşrubat içen kişinin, meşrubat içmeyen kişiye oranlar Tip 2 diyabet hastalığı riskinin yüzde 22 oranında arttığı tespit edildi.

Özellikle yaz aylarında, sıcak havanın bunaltısından kurtulmak için içilen içeceklerin sadece Tip 2 diyabet hastalığı için değil başka hastalıklara da davetiye çıkardığı öğrenildi. Farkına olmadan yediğimiz ve içtiğimiz gıdalardan dolayı aldığımız ekstra kalorilere dikkat edilmesi gerektiği, uzmanlar tarafından uyarıldı.  

Kaynak:Haber Kaynağı