İÇİŞLERİ BAKANINDAN İSTANBUL İNFAZLARI AÇIKLAMASI

İÇİŞLERİ BAKANINDAN İSTANBUL İNFAZLARI AÇIKLAMASI

"Ciddiyetle arkadaşlar bu konunun üzerinde duruyor"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul'da katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.Gazeteciler İstanbul'da meydana gelen 2 ayrı infaz olayınıda gündeme getirdiler. Sorular üzerine Efkan Ala ne anlama geldiği belirlenemeyen bir yanıt verdi. İşte ayrıntılar.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK İSTEDİ

Çözüm sürecine ana muhalefet partisinin de destek vermesi gerektiğini belirten Ala, "Türkiye'nin ana muhalefet partisinin o ligde olmasını arzu etmiyorum. O da çözüme katkıda bulunanlar liginde olmalı. Bizim kendi sorunumuz değil. 77 milyonun, ülkemizin, milletimizin yıllardır ağır bedeller ödediği annelerin gerçekten yürekler yakıcı gözyaşlarının döküldüğü bir hususu ve milletimize neredeyse gayrisafi milli hasılasının yarısından fazlası kadar maliyetler ödettirmiş bir hususta mesafe almaya çalışıyoruz. Ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Siyaset bir bütündür. Beklenir ki olması gereken şey şudur; Ana muhalefet partisi de bu meselede çözüme katkıda bulunacak cümleler kursun. Sorunu ağırlaştıracak cümleler kurmak benim siyasi anlayışıma uyan bir husus değildir" diye konuştu.

İNFAZLAR NE ANLAMA GELİYOR

27185017.jpg

BAĞLANTI VARDIR DA DİYEMEYİZ YOKTUR DA DİYEMEYİZ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul'da katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını Sarıyer ve Nişantaşı'ndaki kanlı saldırılarla ilgili soruları yanıtladı.
"İki saldırı arasında bağlantı var mı" şeklindeki soruya Bakan Ala, "Ciddiyetle arkadaşlar bu konunun üzerinde duruyor. Şu an elimizde şudur diyebileceğimiz bir done yok. Vardır da diyemeyiz yoktur da diyemeyiz. Delillere göre değerlendirme yapabiliriz. Şu an olay yeni. Kısa sürede açıklığa kavuşturulabilir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı