ICEBUCKETCHALLANGE'DAN SONRA SIRA RİCEBUCKETCHALLANGE'DA

ICEBUCKETCHALLANGE'DAN SONRA SIRA RİCEBUCKETCHALLANGE'DA

Nesneleri kovayla başından aşağı boca etmek, son dönemin en gözde eylem biçimlerinden biri oldu.

ALS'ye dikkat çekmek için başlatılan IceBucketChallenge'dan sonra Hindistan'da yetersiz beslenmeye dikkat çekmek için başlatılan RiceBucketChallenge (Bir kova pirinç) hızla yayılıyor.

Hindistan'da, sinir sistemi hastalığı "Amiyotropik Yanal Skleroz"a (ALS) dikkati çekmek amacıyla başlatılan "Bir kova buz kampanyası"nın yerini "Bir kova pirinç" aldı. 
Ülkenin güneyindeki Haydarabad kentinde yaşayan 38 yaşındaki gazeteci Manju Latha Kalanidhi tarafından Facebook sayfasında başlatılan pirinç yardımı kampanyası hızla yayılıyor. Kampanya ile ülkedeki yetersiz beslenmeyle mücadele için yardım toplanması hedefleniyor. 

KAMPANYA HIZLA BÜYÜYOR 
Gazetecinin başlattığı kampanyadan sonra güneydeki Kerela eyaletinde bulunan İşletme Enstitüsü öğrencileri yardım yaptıklarını gösteren bir video yayınlarken AirAsia hayayolu şirketi de kampanyaya katılma sözü verdi. 2013 Dünya Açlık Endeksine göre Hindistan açlık sıralamasında ilk 15'te yer alıyor. 

GAZZE İÇİN DE BİR KOVA KUM KAMPANYASI YAPILMIŞTI 

Yine bir kova buz kampanyasından ilhamla, Gazze’de evleri başlarına yıkılan çocuklara dikkat çekmek için sosyal medyada bir kova kum kampanyası başlatılmıştı. ( ANKARA /AA)