İÇ ÇAMAŞIRDA IŞİD PARASI

İÇ ÇAMAŞIRDA IŞİD PARASI

IŞİD’e böyle para yollayacaklarmış.

İç çamaşırının içinde 16 bin Euro ile yakalanan Londralı kız öğrenci Nawal Msaad (27), terörü finanse etmek suçundan çıktığı Londra Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey jürisi tarafından terör suçlamasından suçsuz bulundu. Parayı kendisine veren okul arkadaşı El-Wahabi, Suriye’deki cihatçılara finans sağlamak suçundan İngiltere’de suçlu bulunan ilk kişi oldu.

Savcı Mark Dennis, geçtiğimiz Ocak ayında İstanbul’a uçmak üzereyken Heathrow Havaalanı’nda külotunun içinde sakladığı banknotlarla yakalanan Nawal Msaad’ın (27), parayı Suriye’deki terörü finanse etmek için kullanacağını ileri sürdü. Külot içinde plastiğe sarılmış paraların 30 adet 500 Euroluk, 4 adet 200 Euroluk ve iki adet 100 Euroluk banknotlardan meydana geldiği belirtildi.

Mahkemede Nawal Msaad diğer sanık El-Wahabi’nin (27) parayı İstanbul’a götürmesi karşılığı kendisine 800 sterlin vermeyi teklif ettiğini söyledi. El Wahabi ise bu paranın Türkiye’de alacağı evin avansı olduğunu ileri sürdü.

Heathrow Havaalanı’nda tuvaletten çıktıktan sonra polis tarafından durdurulan Nawal Msaad, Türkiye’ye kısa bir tatil için gittiğini ve külotunun içindeki parayı annesine altın almak için kullanacağını söyledi ama bu parayı İstanbul’da diğer sanık El-Wahabi’nin (27) kocası Aine Davis’e (30) vermesinin planlandığı anlaşıldı. Aine Davis’in, Suriye’de cihat için savaşan aşırı cihatçı terörist grup IŞİD'i desteklediği kaydedildi.

Londra doğumlu Barnsbury’de oturan Nwal Msaad ve Amal El-Wahabi mahkemeye çıktıklarında haklarındaki suçlamaları jüri önünde reddettiler. İngiliz polisi Gambia asıllı IŞİD üyesi olduğu tahmin edilen koca Aine Davis’in Türkiye’de izini bulamadı.

Savcı Mark Dennis suçlamayı yaparken “Msaad bu ülkede toplanan paraları Türkiye’ye cihatı destekleyen Aine Davis’e götürmeyi denedi” dedi.

Dava sonunda Amal Al-Wahabi suçlu bulununca sanık sandalyesinde fenalaştı ve tedavi gördü. Beraat eden Nawal Msaad’ın Aldgate’deki London Metropolitan Üniversitesi’nde insan kaynakları okuyan kültürlü bir kız olduğu ve part-time şarkıcılık yaptığı anlaşıldı. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı