İBRAHİM SETEN'İN  ALGI OYUNLARI!

İBRAHİM SETEN'İN ALGI OYUNLARI!

İbrahim Seten Yine Algı Tetikçiliği Yaptı

İBRAHİM SETEN'İN MANÜPİLATİF HABERLERİNE IŞIK TUTALIM


Cengiz Yıldız

Vatan Sporda 05.01.2014 tarihinde yayınlanan 'Fenerbahçe Yine Şike Yaptı' haberi ile Fenerbahçelileri adeta çıldırtan İbrahim Seten'in,  Sözde Şike Davası süreci ile ilgili hem kendi  yazılarını, hem de yöneticisi olduğu Vatan Spor haberlerini inceleyerek ne yapmaya çalıştığına ışık tutalım istedik..Bu haberler Üniversitelerde Algı Mühendisliği derslerinde vaka olarak okutulmalıdır.

İbrahim Seten'in Sözde Şike operasyonu patladıktan 15 gün sonra yazdığı, 12numara.org tarafından kendisi hakkında suç duyurusuna sebep olan köşe yazısından, çok uzun olduğu için bir kısmını aşağıda alıntılayalım.


''FENERBAHÇE DÜŞÜYOR (18.07.2011)

 

Bank Asya’ya düşmenin yanı sıra puanı da silinecek. Durum şu:
- F.Bahçe’nİn küme düşmesi kesin gözüküyor. Ve adı geçen takımların içinde en ağır cezayı onlar alacak. Sadece Bank Asya’ya düşmekle kalmayıp, puanları da silinecek. F.Bahçe’yi kâbus gibi bir dönem bekliyor maalesef.

- Beşİktaş ve Trabzon da potada. Küme düşme ihtimalleri var. Ancak onlarla ilgili suçlamalar daha hafif olduğu için bu krizi birkaç sıyrıkla atlatabilirler.

KESİN KARAR VERİLECEK

11 hafta kurgulanmış

Ve F.Bahçe’nin 24. haftadaki Bursa-İstanbul BŞ maçından itibaren Süper Lig’i nasıl nakış gibi işlediğini, dizayn ettiğini gözlerim fal taşı gibi açılarak gördüm.  Ve birkaç kişinin hırsı yüzünden koskoca F.Bahçe camiası şike gibi büyük bir lekeyle karşı karşıya kalıyor. Yazık ki, 7 puanlık fark doğal sebeplerle kapanmamış. Öylesine şuursuzca kurgulanmış ve uygulanmış ki her şey, o telefon konuşmalarını görünce 18. şampiyonluğa sevindiğine utanıyor insan.

Eğer İslam Çupi’nin dediği gibi bu büyüklük başarıyla ölçülemeyecek, uhrevi bir büyüklük ise her F.Bahçeli’nin de öncelikle işlenen ayıbı kabul etmesi, kulübün alacağı cezaya razı olması, kenetlenmesi ve “Şikeyle gelen şampiyonluk yerin dibine batsın” demesi gerekir.

BU işin failleri hem yargı önünde hem de F.Bahçeliler’in vicdanlarında hesap versin. Bu satırları yazarken içim kanıyor. Ama gün “Bize bunu niye yapıyorlar?” diye sızlanıp komplo teorisi üretme günü değil. Gün aynaya bakıp yüzleşme günü. Maalesef!

İstifalar peş peşe gelecek

Yani iflas kapıda. Güçlü, güvenilir, gözü kara ve zengin bir F.Bahçeli başkan olmadan bu krizden çıkmanın imkânı yok. Ali Koç ve Nihat Özdemir gibi isimlerden de hayır beklemeyin. Çünkü Aziz Bey’le birlikte bütün yönetim kurulunun da hak mahrumiyeti alması söz konusu. Yani isteseler bile elleri kolları bağlı kalacak.

Bana gelen bilgi şöyle:

- Bugünkü tahliye başvurusu reddedilirse Aziz Yıldırım, F.Bahçe Başkanlığı’ndan istifa edecek.
- Onu yönetim kurulunun istifası takip edecek.
- Olağanüstü genel kurul tarihi belirlenecek ve seçime gidilecek.
- Böylelİkle F.Bahçe’nin başkan adayları sahneye çıkabilecek. Geç bile kalındı zaten.''


İbrahim Seten'in yazısını kısaltarak aktardık.. İbrahim Seten belli ki kafasında yargılamayı yapmış, Fenerbahçe'ye Şike yaptığını kabul ettirmiş, hatta Aziz Yıldırım'ı istifa ettirip yerine gözü kara zengin başkanı bile seçmiş görünüyor.. Aziz Yıldırım'ı seversiniz sevmezsiniz; ama sırf Aziz Başkandan kurtulmak için Sözde Şike iftirasına Fenerbahçeliyim diyen biri olarak nasıl sahip çıkarsınız bilemiyoruz..Seten'in yapmaya çalıştığına iletişim biliminde 'Algı Mühendisliği' deniliyor..Fenerbahçeli taraftarın bu Algı Mühendislerine  ne isim verdiğini buradan yazamıyoruz..

Arada geçen 3 yılda mutlaka Seten ve ekibi Fenerbahçe aleyhine bir çok manipulatif habere imza koydular.. Burdan hepsini yazmaya ne haber sitemiz yeter ne de size okutabiliriz..Fakat İbrahim Seten'e son 3 günde yine bir yerlerden vahiy gelmiş olacak ki tekrar 'Algı tetikçiliği' ne başladılar..

05.01.2014 'Fenerbahçe Yine Şike Yaptı' Vatan Spor


Sayın Seten; Sizin bu yaptığınız habere Twitter'da gelen tepkileri biz de sizin gibi  haberimize başlık yapsak ''yerinizde oturamazsınız''....

O ÖYM' lerde ne kumpaslar döndüğü her gün yeni ifşaatlar ve itiraflar ile ortaya çıkarken, utanıpta ''Hakikaten ben o zaman nerden bilecektim Muz Cumhuriyeti olduğumuzu'' tarzında bir köşe yazısı döşenmek varken yaptığınız habere bakın; pes..

Sonradan haber başlığı değiştirildi Vatansporda ama İbrahim Seten ertesi gün kendi ismiyle yeni bir habere imza attı..Okuyan Fenerbahçelilerin gönlünü alacak..Yapılan haberdeki algı mühendisliğini birlikte irdeleyelim ve Seten'in okuyucunun algıları ile  nasıl oynadığını anlatalım..

''F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak mı?

 İBRAHİM SETEN (06.01.2014)

 ''Ben de bütün yanlış anlamaları gidermek için UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'i aradım.. İşte Şenes Erzik'in bu konudaki açıklamaları:

"Gelişmeleri ben de ilgili ile takip ediyorum.. Şu anda ortada çok bilinmeyenli bir denklem var.. 
''1- Yargıtay'ın ne karar vereceği belli değil..
 2- Yeni mahkemenin ne karar vereceği belli değil..
 3- Yeni mahkemenin hangi delilleri geçersiz sayacağı belli değil..''

Ancak Yargıtay'ın alacağı karar her halükarda davanın yeniden bakılması ile sonuçlanacağı için şunları rahatlıkla söyleyebiliriz:

Eğer yeni mahkeme F.Bahçe'yi suçsuz görür ve UEFA Disiplin Komitesi'nin ceza vermesine sebep olan deliller geçersiz sayılırsa bu yeni bir durumun oluşması demektir.. O zaman önce F.Bahçe'nin CAS'a başvurması 'Alın size yeni deliller, sen onayladın ama mahkeme kararı değişti.. Şimdi benim davamı tekrar değerlendir" deme hakkı doğar.. CAS'tan sonra aynı süreç UEFA için geçerli tabii ki.. 

Şunu da söylemek gerekir ki; CAS'ın gerekçeli kararı açıklanmadı ve Yargıtay da kararını vermedi.. Demek ki bu hukuk yolu bir hayli uzun zaman sürebilir.. Ben hukuk adamı değilim ama yargılama çabuk yapılır ve her şey F.Bahçe lehine olumlu sonuçlanırsa F.Bahçe'nin hak kazanması halinde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma ihtimali doğduğunu söyleyebilirim. Aynı şekilde geçmişte verilen cezalar ile ilgili F.Bahçe'nin hakkını arama şansı da doğabilir." 

Hukuk Bilmez Algı Mühendisi İbrahim Seten'in satır aralarında okuyucuda  yaratmaya çalıştığı algıyı inceleyelim:

1- Şenes Erzik ile şahsen görüşülmüş bilgiler kesin..
2- Yargıtay karar verecek, sonra yeni mahkemenin kararını beklemek gerekiyor.. Yargıtayın bozması yetmez üstüne birde yeni yargılama sonucu beklenmeli..
3- Yeni Mahkeme delilleri geçerli sayabilir..

Madem Hukukçu değilsin bir hukukçuya sor Seten, Yargıtay davayı bozarsa bir gerekçe yazarak hükmü bozacak, hüküm bozulduğu anda zaten ortada olmayan bir hüküm ile verilen disiplin cezaları üstelik Yargıdaki Kumpas itirafları varken nasıl uygulanacak? Neden yeni mahkeme beklensin ki?

Seten kısaca diyor ki bu karar seneye anca çıkar, Fenerbahçe'de Şampiyonlar Ligine katılamaz..Ünal Aysal yazsa daha iyisini yazamaz heralde.. Üstüne Üstlük ertesi Gün Sporx Şenes Erzik Seten'i Yalanlıyor.. 3 senedir değişmeyen kafalar; birinden duydumlar, elime geçtiler, aradım şahsen görüştümler..


SPORX (07.01.2014)

''UEFA AS Başkanı Şenes Erzik konuyla ilgili yaptığı ve bugün bazı basın yayın organlarında yer alan açıklamaların çarpıtılılarak yayınlandığını açıkladı.

Konuyla ilgili Sporx.com'a açıklamalarda bulunan Erzik, "Benim ağzımdan F.Bahçe Devler Ligine katılabilir diye yazılmış. Böyle bir sözü asla kullanmadım kullanamamda. Ben hukukçumuyum. Bunlar UEFA'nın CAS'ın o organların hukukçularının bileceği işler. Benim bu konuda yetkim de yok ayrıca. Bu iş çok bilinmeyenli bir denklem. Daha ortada fol yok yumurta yok. F.Bahçe devler ligilene gidebilir veya F.Bahçe'ye tazminat hakkı doğabilir gibi ifadeler bana ait değil. Bu yazan arkadaşların yorumu" açıklamasını yaptı.''

İbrahim Seten; Fenerbahçe Camiası, 16. ÖYM kararlarının Gayrimeşru ve Yok Hükmünde sayılıp yeniden adil yargılanma Talep ediyor!

İbrahim Seten; Hukukçu musun? Mühendis misin? Gazeteci misin? 























































Kaynak:Haber Kaynağı