İBDA-C LİDERİ KONUŞTU DİNLEYENLER SALONA SIĞMADI

İBDA-C LİDERİ KONUŞTU DİNLEYENLER SALONA SIĞMADI

Mirzabeyoğlu'nun AKP iktidarı ile uzlaşma içerisine girdiği ve gelecekte işbirliği yapılacağı söylentileri ortaya atılıyor.

CEZAEVİNDE geçirdiği 15 yılın ardından geçtiğimiz Temmuz ayında tahliye olan İBDA-C lideri kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan Salih izzet Erdiş "Adalet Mutlak'a" adlı konferansta konuştu. Erdiş'in katıldığı konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

AKP DESTEKLİYOR DEDİKODULARI

Mirzabeyoğlu'nun konuşmasında mevcut siyasi düzen hakkında müspet menfi bir şey söylememesi ve alal ecele tahliye edilmesinde AKP iktidarı ile uzlaşma içerisine girdiği ve gelecekte işbirliği yapılacağı söylentileri ortaya atılıyor. Konferans için Haliç Kongre Merkezinde ki organizasyon için Organizasyondan para talep edilmediği ileri sürülen iddialar arasında. Ancak konferans organizatörü durumunda bulunan "Yeni Devir Hukukçular Derneği"nin çeşitli bildiri ve etkinliklerinde AKP'yi sert bir şekilde eleştirdiği biliniyor.

53726_36329_30112014091832_1.jpg

SALONU HINCA HINÇ DOLDURDULAR

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansa, yoğun ilgi gösteren Erdiş'in sevenleri, merdivenler dahil olmak üzere salonu hınca hınç doldurdu. Bazı vatandaşlar konferansı ayakta dinlemek zorunda kalırken, salona giremeyen çok sayıda kişi ise Erdiş'i salon dışına kurulan ekranlardan izleme imkanı buldu.

53726_36329_30112014091832_0.jpg

'YAŞASIN KUMANDAN MİRZABEYOĞLU' SLOGANLARIYLA SAHNEYE GELDİ

'Herkes için Adalet Platformu' ve 'Yeni Devir Hukukçular Derneği' tarafından düzenlenen konferans öncesinde, salona asılan Erdiş ve Necip Fazıl Kısakürek'in resimleri ile 'İstikbal islamındır' yazılı pankartlar dikkat çekti. Konferans, bir saat gecikmeli olarak 18.30 sıralarında Salih izzet Erdiş'in yaşam hikayesinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi ile başladı. Erdiş, isminin anons edilmesiyle birlikte salondakilerin alkışları ve 'Yaşasın kumandan Mirzabeyoğlu', 'Kumandan nerede biz oradayız' sloganları eşliğinde sahneye geldi. Erdiş, kendisini uzun süre ayakta alkışlayan salondakilere elini sallayarak karşılık verdi.

301120140916398368323_2.jpg

15 SENE ÇEŞİTLİ YAŞADIĞIMIZ ŞEYLER OLDU

Erdiş, konuşmasına konferansa gösterilen yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Sevenleriyle uzun bir aradan sonra ilk kez gerçekleşen buluşma nedeniyle heyecanlı olduğunu ifade eden Erdiş, "Dostlar, sevenler, tanışıklar, merak edip gelenler, elbette sevmeyenler de bu buluşmada olabilir. Ancak herkes kendi rızasıyla burada bulunuyor ki, bu da buluşmayı asgari müşterek olarak kabul etmemizi sağlıyor. Bizim tam 15 sene çeşitli yaşadığımız şeyler oldu" diye konuştu.

53726_36329_30112014091832_4.jpg

KONFERANSTA 3 SAAT KONUŞTU

Türkiye'nin yakın tarihinde meydana gelen olaylara değinen Erdiş, konuşmasında adalet, demokrasi, islam, sosyalizm, felsefe bilim ve teknoloji gibi kavramlar üzerinde durdu. Erdiş'in, konferansta yaptığı konuşma yaklaşık 3 saat sürdü. Konuşmanın sonunda ise görevliler, salondakilerin Erdiş'in yanına yaklaşmaması için el ele tutuşarak bir koridor oluşturdu.

22 TEMMUZ'DA TAHLİYE EDİLDİ

Kamuoyunda "Salih Mirzabeyoğlu" olarak tanınan ve İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C) örgütünün lideri olarak yargılandığı davada "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih İzzet Erdiş'in, yeniden yargılanma talebi mahkeme tarafından kabule değer görüldüğü için hakkında tahliye kararı çıktı. Mirzabeyoğlu, 22 Temmuz'da Bolu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı