İBB çark mı etti?

İBB çark mı etti?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çadırları yakan zabıtaların işe geri dönmesi haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada memurların görevden uzaklaştırılmasının Mülkiye Başmüfettişliği'nden gelen yazı sonucu gerçekleştiği, göreve tekrar başlamalarının da yine müfettişlikten gelen yazı sonucu olduğu belirtildi.

Belediye; yapılan işlemin Başmüfettişlik kararlarını uygulamaktan ibaret olduğunu söyledi. Oysa İBB Başkanı Kadir Topbaş, zabıtaların görevden uzaklaştırıldığını açıklarken müfettişlik raporu üzerine, gereğinin yapıldığından söz ediyordu. Gereken yapılırken işlemi üstlenen Belediye, zabıtalar korunacağı zaman topu müfettişliğe atmış oldu!
 
"İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazıda; adı geçen Zabıta memurlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. ve 138. maddeleri uyarınca görevlerinden uzaklaştırıldıkları belirtilmiştir. 
 
Bu karar söz konusu zabıta personeline tebliğ edilmiş ve görevden uzaklaştırılmaları sağlanmıştır. 
 
Araştırma ve ön incelemeyi sürdüren Mülkiye Başmüfettişliği'nden daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bir yazı gönderilmiş ve ilgili zabıta personeli ile ilgili görevden uzaklaştırma tedbirinin kaldırıldığı ifade edilmiştir. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yaptığı işlem Başmüfettişlik kararlarının ilgililerine tebliğ edilmesinden ibarettir... 
 
Söz konusu zabıta personeli hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca yürütülen idari ve disiplin soruşturmaları ise devam etmektedir."