HÜSEYİN ÇELİK'TEN ŞOK AÇIKLAMALAR

HÜSEYİN ÇELİK'TEN ŞOK AÇIKLAMALAR

Hüseyin Çelik'den Başbakanın tokat meselesi ve tekmeci müşavir hakkında şaşkınlık yaratan şok açıklamalar....

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik düzenlediği basın toplantısında Başbakan'ın bir vatandaşa yumruk attığı görüntülerin olmadığını savundu. Çelik, bir vatandaşı tekmeleyen Başbakan müşaviri Yusuf Yerkel'in kendini savunduğunu ve kendisininde darp edildiğini hatta 1 haftalık rapor aldığını söyledi. 

"Taner Kurucan veya başka biri iddiada bulunuyor. Bu olayla ilgili görüntü yok. Böyle bir görüntü yok. Şimdi siz onun beyanlarını söylüyorsunuz. Ama orada bulunan yüzlerce insanın iddialarına itibar etmiyorsunuz. Ona itibar ediyorsunuz." diyen Hüseyin Çelik bu açıklamasıyla o anlarda orada olan, görüntüleri gözleriyle gören, izleyen, haber yapan herkesi de yalancılıkla, iftirayla itham etmiş mi oldu? 

 

MÜŞAVİR YUSUF YERKEL'İN TEKMELEME GÖRÜNTÜLERİ

Çelik gazetecilerin ısrarlı sorusuna cevaben düşüncelerini tekrar etti; "Arkadaşlar biraz önce söyledim. Toplumsal olaylara müdahale etmezseniz daha vahim şeyler olabilir. Önleyici tedibir elbette korumaların görevidir. Ama güvenlik güçleri eğer haddi aşarsa, eğer orantısız güç kullanırsa, yasaların kendilerine vermediği bir yol ve yöntemle insanlara yaklaşırsa yargıya havale edilir." 

"Yusuf Yerkel'in yaptığı bir açıklama var. Bir tek fotoğraf karesinden yola çıkarak bütün gerçeği tespit etmek mümkün değil. Hüküm tesis edilmez. İki tarafı birden dinleyeceksiniz." Yusuf yerkel o tekmelediği kişinin kendisine şiddet uyguladığını doktora gittiğini rapor aldığını söyledi. Buna rağmen söylediği şey, sükunetimi muhafaza etmediğim için üzgünüm dedi. Ben de Hüseyin Çelik olarak diyorum ki keşke Yusuf Yerkel böyle bir şeyin içinde olmasaydı. 

"BAŞBAKAN TOKATLADI DİYECEKSİNİZ, YAZIKTIR, GÜNAHTIR"

Eğer bir kalabalık kitle kontrolden çıkmışsa, galeyan geldimi mantık savuşur... Eğer çok daha vahim olaylar yaşanabilecekse, elbette polis gerekli tedbirleri alır, toplumsal olaylara müdahale eder. Soma'ya gitmiş başbakan ve ekibine saldırmak araçları pert etmek, bazı milletvekillerinin araçları pert edildi. Acısı olan insanlar böyle bir vandallık içine girmez. Onların yanardağ gibi acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Bu meseleyi bir vandalizm haline getirmek hangi kitapta yazar. 

Oraya gidenlere saldıracaksınız ondan sonra başbakan şunu tokatladı diyeceksiniz. Yazıktır günahtır. 

 Bir insan bir yerde demokratik bir tepki ortaya koyabilir. Ama daha ötesi kabul edilemez. 

Kaynak:Haber Kaynağı