HÜSEYİN ÇELİK BAŞBAKANLIK SÜRECİNİ AÇIKLADI

HÜSEYİN ÇELİK BAŞBAKANLIK SÜRECİNİ AÇIKLADI

'Yüzde 52 oy alsa da...'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi

Başbakan Erdoğan'ın 72 milyonun cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Çelik, "Demokrasi budur. Yüzde 52 oy alsa da yüzde yüzün cumhurbaşkanı olacaktır. Türkiye'nin etrafı yönetilmeyen komşularla sarılmıştır. Böyle bir atmosferde çok daha sıkı sıkıya kenetlenmemiz gerekiyor" dedi.

"HALKIMIZ BAŞBAKANIMIZA ÇANKAYA KÖŞKÜ İÇİN RUHSAT VERDİ"

Çelik, "3 aşağı beş yukarı böyle olacağı belliydi. Bizi üzecek herhangi, bir olay olamadı. Büyük bir huzur içinde gerçekleşti. Ufak tefek olaylar dışında. Hiçbir başarı tesadüfü değildir. Her başarı ter kokar. 8 sefer sandık galibiyeti yaşandı. Halkımız, Sayın Başbakanımıza Çankaya Köşkü için ruhsat verdi. Seçim bitmiştir. Herkesin birbiri için söylediği sözler umarım son bulmuştur" açıklamasında bulundu.

"MYK, MKYK VE İSTİŞARE TOPLANTILARINDAN SONRA BAŞBAKANIMIZI BELİRLEYECEĞİZ"

Başbakanın kim olacağına ilişkin Çelik, "Balkon konuşmasından sonra, mini bir MYK toplantısı yapabiliriz. Yarın da MKYK toplanacak. Bölünecekler, parçalanacaklar dedikleri zaman kavga etmedik. Ortak aklı egemen kıldık. MYK, MKYK ve istişare toplantılarından sonra başbakanımızı belirleyeceğiz" dedi.

"YÜZDE 52 OY ALSA DA HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAKTIR"

Sonuçlara ilişkin Çelik, "Demokrasi budur. Yüzde 52 oy alsa da yüzde yüzün cumhurbaşkanı olacaktır. Türkiye'nin etrafı yönetilmeyen komşularla sarılmıştır. Böyle bir atmosferde çok daha sıkı sıkıya kenetlenmemiz gerekiyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı