Hüseyin Aygün faşist mi?

Hüseyin Aygün faşist mi?

Hüseyin Aygün, Yunan Faşist Partisi'yle aynı dili konuşuyor!

Melih Aşık Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde, CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün "Rumları katlettik" değerlendirmesini eleştirdi:
 
"...Bazı CHP milletvekilleri, 'Hüseyin Aygün'ün Felaketi’ olarak niteledikleri İzmir ve Anadolu işgalini, emperyalizmin bir oyunu olarak görmektedirler. Buna Benden Selam Söyle Anadolu’ya romanı yazarı, yakından tanıdığım merhum Dido Sotiriyu da dâhildir. Ünlü roman şöyle bitmektedir:
 
‘Ana yurduma selam söyle benden Kör Mehmet’in damadı. Benden selam söyle Anadolu’ya... Toprağını kanla suladık diye bize garezlenmesin. Ve kardeşi kardeşe kırdıran cellâtların Allah bin belasını versin!’
 
Bir tek Yunanistan’da son seçimlerde parlamentoya giren faşist Altın Şafak Partisi’nin söylemi Hüseyin Aygün’ün söylemiyle örtüşüyor. Bu da bana garip gelmiyor. Yadırgadığım şey, beyan sahibinin ‘CHP milletvekili’ sıfatı taşımasıdır.”
 
Hüseyin Aygün yakında 'Mustafa Kemal, masum Yunanlı turistlere saldırdı ve adına Kurtuluş Savaşı dedi' gibisinden bir demeç verirse şaşırmamalı... Meydan boş... Parti kadroları, Dilek Akagün gibi bir iki istisna hariç, önümüzdeki seçim sandalyeyi kurtarma telaşıyla her türlü hakareti sineye çekiyorlar nasıl olsa..."

haberartitürk.com