HÜRRİYET'TEN TUTUKLANAN MUHABİRİ AÇIKLAMASI

HÜRRİYET'TEN TUTUKLANAN MUHABİRİ AÇIKLAMASI

Dış dünyanın en çok tepkisini çeken gazeteci tutuklanmalarına bir yenisi eklendi. Hürriyet'in çok sayıda ödülü bulunan muhabiri Arda akın tutuklandı.

 

Darbe sonrası OHAL kararları ile yapılan operasyonlardan etkilenenlerin sayısının 80 bine yaklaştığı ileri sürülüyor. Çok sayıda ordu mensubu, kamu çalışanı,özel şirketlerin yönetici ve sahiplerinin yanı sıra gazetecilerde tutuklananlar arasında.

Dış dünyanın en çok tepkisini çeken gazeteci tutuklanmalarına bir yenisi eklendi. Hürriyet'in çok sayıda ödülü bulunan muhabiri Arda akın tutuklandı.

SEDAT ERGİN'DEN AÇIKLAMA

Cemaat operasyonu kapsamında Hürriyet muhabiri Arda Akın'ın tutuklanması sonrası Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'den açıklama geldi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteci Arda Akın’ın tutuklanmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İSTEYEREK YARDIMDA BULUNMUŞTUR" İDDİASI

“Gazetemizin muhabiri Arda Akın dün çıkartıldığı 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’ne bilerek ve isteyerek yardımda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştır. Arda Akın, bundan iki hafta kadar önce 29 Temmuz 2016 tarihinde yine Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, ancak 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbiri uygulanması koşuluyla serbest bırakılmıştı.

5748b58f18c773354ccf0387.jpg

Dün ikinci kez sorgulandığında kendisine atılı suçlamalarla ilgili yöneltilen soruların daha önceki sorgulamayla önemli ölçüde benzerlik göstermesine karşılık, hakimlik bu kez tutuklama tasarrufuna gitmiştir. 

Arda Akın’a sorgusunda yöneltilen soruların bir bölümü kendisinin gazetemizin kağıt baskısında ya da internet sitesinde yayımlanan haberler, bir bölümü ise şahsi Twitter  hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgilidir.

57b1e578ae784911b4d2aa5a.png

Arkadaşımızın herhangi bir terör örgütü ile ilişkisi bulunmadığına, çalışmalarının meşru gazetecilik faaliyetleri ile sınırlı olduğuna inanıyoruz. Geride bıraktığımız yıllarda  aldığı çok sayıda ödül, arkadaşımızın gazeteci kimliğinin ve mesleki başarısının en açık kanıtıdır. Adaletin eninde sonunda tecelli edeceğine ve arkadaşımızın aklanacağına güveniyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı