HÜRRİYET'TEN AHMET HAKAN SALDIRI AÇIKLAMASI

HÜRRİYET'TEN AHMET HAKAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, İstanbul'daki evinin önünde 4 kişinin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan'ın vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

HÜRRİYET yazarı Ahmet Hakan dün gece CNN Türk’teki ‘Tarafsız Bölge’ programından sonra şoförünün kullandığı otomobiliyle evine gitmek üzere ayrıldı.

EVİNE GİRMEK ÜZEREYKEN

Hakan, Nişantaşı’ndaki evinin girmek üzereyken saldırıya uğradı. 34 VY 7765 plakalı siyah Honda marka otomobille gelen 4 kişiden biri korumasına yönelirken, diğer üçü Ahmet Hakan’a saldırdı. Hakan’ı darp eden saldırganlar  otomobilleriyle kaçtı. Hakan ve koruması Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı.

SEDAT ERGİNDEN AÇIKLAMA

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin hastane önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Ergin; "Ahmet Hakan'ın mesajı var sizlere. Öncelikle bu saate kadar bekleyen muhabir ve kameraman arkadaşlara sevgilerini ve selamlarını gönderdi. Kendisi hastanedeyken arayanlara soranlara herkese teşekkürlerini iletiyor. Aynı zamanda kendisine bu saldırganları bu aksam gönderenlere de bir mesajı var. Mesajı da şu; 'Bu tür saldırılardan hiç bir şekilde yılmayacağız. Korkmuyoruz. Bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

"UMARIM BU SON OLUR"

Ertuğrul Özkök de, saldırının "basit" bir şekilde algılanmaması ve açıklanmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: "Yıllardır yapıyoruz bu mesleği. Bunlardan dolayı yılmadık, yılmayız da. Ama neticede gazeteciler ölüyor, geride kalan insanlar bunların yarattığı travmaları yaşamaya devam ediyor ve bu toplumu zehirliyor. Hürriyet'e yapılan saldırıda çok büyük destek aldık ama dayanışma daha geniş çaplı olsaydı bu saldırı gerçekleşmezdi. Umarım bu son olur, demokrasi olduğu iddia edilen toplum bu tarz teşebbüslere tekrar sahne olmaz. Ahmet'e tekrar geçmiş olsun ama korkarım ki olayın vahametini dikkate almazsak bunun devamı gelecek" dedi. Ressam Bedri Baykam da saldırıyı kınadı.

 

 

VÜCUDUNDA KIRIKLAR VAR
Hastanede müdahalesi yapılan, Hakan’ın hayati tehlikesi bulunmadığı, burnunda ve kaburgasında kırıklar olduğu öğrenildi.

Saldırı haberini alan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ve DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci de hastaneye gitti.

 

OTOMOBİL SAHİBİ: ARACIMI KARDEŞİME VERDİM


Saldırının ardından olay yerine gelen polis inceleme başlattı. Saldırganların kullandığı otomobil, olaydan sonra terk edilmiş halde bulundu. Polisin ulaştığı araç sahibi, “Aracımı kardeşime verdim” diye ifade verdi. Kayıplara karışan 4 saldırgana henüz ulaşılamadı.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı