HÜRRİYET'E AKP SALDIRISINA DÜNYADAN BÜYÜK TEPKİ

HÜRRİYET'E AKP SALDIRISINA DÜNYADAN BÜYÜK TEPKİ

Hürriyet'e düzenlenen çirkin saldırı dış basında büyük yankı buldu.

Fransız haber ajansı AFP, "Hürriyet'i Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini çarpıtmakla suçlayan bir grup AKP destekçisi, gazetenin merkez binasına saldırdı" sözleriyle duyurdu. Haberde, "150 kişilik grup İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki Hürriyet binasına AKP lehine sloganlar atarak taşlarla geldi, camları ve giriş kapısını kırdı" denildi.

Alman Focus dergisi, "Erdoğan destekçileri gazeteye saldırdı - 150 kişilik grup taş fırlattı" başlıklı haberinde, "AKP destekçileri Hürriyet gazetesinin İstanbul'daki ofisine baskın yaptı ve özel polis güçleri tarafından durduruldu. 150 kişi binayı taş yağmuruna tuttu" diyerek haberi duyurdu.

Alman Bild gazetesi de haberi "Erdoğan destekçileri Hürriyet'in merkezine saldırdı" başlığıyla verdi. Haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atan grup gazetenin Bağcılar semtindeki binasının girişini işgal etti" denildi.


Almanya'nın resmi radyo istasyonu Deutschlandfunk haberi "AKP destekçileri Hüriyet gazetesinin binasına saldırdı" başlığıyla verdi.

BBC Türkçe ise haberi "Hürriyet Gazetesi'ne taşlı sopalı saldırı" başlığıyla duyurdu.


Haber Avusturya basınında da yankı buldu.

Die Presse gazetesi, "Hürriyet Gazetesi'ne 150 civarında AKP taraftarı tepki gösterdi ve gazete binasına taşlı sopalı saldırı düzenlediler" derken, Der Standard gazetesi, "Hürriyet'in Bağcılar'daki merkezine 150 kişilik AKP taraftarı baskın düzenledi. Kapıları, camları kıran grup gazete binasının önünde sloganlar attı" diye yazdı


Hürriyet gazetesine yapılan saldırı İspanya basınında

Hürriyet gazetesine yapılan saldırı İspanya'nın önemli fikir gazetelerinden ABC'de tam sayfa yer buldu. Gazete haberi "Erdoğan'a muhalif bir gazete saldırıya uğradı" başlığı ile okuyucularına duyurdu. ABC gazetesi, bir gurup AK Partili yandaşın cumhurbaşkanının eleştirilmesine tahammül edemiyerek Hürriyet binasına geldiğini ve içeriye girmek istediğini yazdı. 150 kadar olan bu saldırganların ellerindeki taşlarla camları kırarak binaya zarar verdiğini de vurgulayan ABC gazetesi, bu kişilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atmaya başladığını belirtti. Özgürlüğü ve ilericiliği savunan Hürriyet gazetesinin Türkiye'nin en büyük gazetesi olduğunu da hatırlatan ABC, bu saldırının basın özgürlüğüne yapıldığına dikkat çekti

Kaynak:Haber Kaynağı