HÜKUMET ŞİŞE CAM GREVİNİ 60 GÜN ERTELEDİ

HÜKUMET ŞİŞE CAM GREVİNİ 60 GÜN ERTELEDİ

Greve ‘milli güvenlik’ engeli...

Şişecam’da örgütlü Kristal İş Sendikası'nın, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine çıktığı grev, Bakanlar Kurulu tarafından ertelendi. Gerekçe olarak da 'milli güvenliğin bozulması' gösterildi.

Şişecam’a bağlı iş yerlerinde Kristal-İş Sendikası’nın uyguladığı grevin, genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün ertelenmesine ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş’ye (Şişecam) bağlı iş yerlerinde Türk-İş’e bağlı Kristal-İş Sendikası’nın uyguladığı grevin 60 gün ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan kararda, “Şişecam’a bağlı iş yerlerinde Kristal-İş Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesi; 18.10.2012 tarihli ve 6356 sayılı kanunun 63. maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25 Haziran’da kararlaştırılmıştır” ifadesi yer aldı. 

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, "Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketine bağlı işyerlerinde Kristal-İş Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, genel sağlığı ve millî güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesi, Bakanlar Kurulu’nca 25 Haziran tarihinde kararlaştırılmıştır" denildi.

Kristal-İş Sendikası Şişecam Grubu'na bağlı Trakya Cam , Anadolu Cam, Paşabahçe Cam, Cam Elyaf Sanayi'nin toplam 10 fabrikasında 20 Haziran’da greve çıktı. Kristal-İş üyesi 5,800 Şişecam işçisi adına yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde, ücret zamlarının yanında, iş güvencesi ve diğer sosyal haklar konusunda uyuşmazlık tespiti yapıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı