Hükümet Ağaoğlu'nu Zengin Yıldırım'ı Mağdur Etti!

Hükümet Ağaoğlu'nu Zengin Yıldırım'ı Mağdur Etti!

Hükümet çıkardığı yasalarla Zerrab ve Ağaoğlu'nu zengin ederken; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım gibilerinin ise mağdur olmalarına vesile oldu.. Zenginleşen Zerrab ve Ağaoğlu gibi işadamlarının Trabzonspor'a verdiği finansal destek ise gözlerden kaçmadı.

Rıza Zerrab'ın zenginleşmesine yarayan, Gümrük Bakanlığınca Altın İthalatından alınan %18 oranında ki KDV nin Hükümet tarafından çıkartılan bir yasa ile kaldırılmasının  bir benzerinin de Ali Ağaoğlu'na yaradığı ortaya çıktı.

11.07.2013 tarihinde torba yasa çerçevesinde TMOOB yetkilerinin kısıtlandığı yasa yapılırken, Ak Parti ’nin gece yarısı verdiği önerge ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kamu mülklerinden özel mülklere kadar bütün mülklerde --şartsız plan ve proje yapmaya, ruhsat vermeye, hatta yıkım kararı almaya ve yapmaya kadar yetki verildi. Bu yasa sayesinde Ali Ağaoğlu'nun satın aldığı arazinin toplam inşaat alanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinin oy birliği ile reddetmesine rağmen, belediye bypass edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilendirilmek suretiyle tam 3 katına çıkartıldı..

Üzerinde fabrika ve taşınmazların bulunduğu Veliefendi Hipodromu’nun karşısındaki 70 dönümlük arazi 2011 yılında Ali Ağaoğlu tarafından satın alındı. Ağaoğlu 2012′de İBB Meclisine yaptığı başvuruda arazinin imar planının değiştirilmesini istedi.İmar değişiklik teklifinde; 40 dönümlük park alanının 25 dönüme düşürülmesi, ayrıca inşaat alanının 190 dönüme çıkarılması istendi. Bu yeni teklifte toplam inşaat alanının %193 artırılması öngörülüyordu. Ancak İBB Meclisince “oy birliğiyle” alınan kararla imar talebi reddedildi.

Gerçek Gündem’in haberine göre Ali Ağaoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçiremediği imar değişikliklerini bizzat Başbakan Erdoğan ile görüşerek hallettiği iddia ediliyor. Ağaoğlu İBB’yi devre dışı bırakarak istediği imar değişikliklerinin tamamını yaptırdığını telefon görüşmelerinde itiraf ediyor.

www.gercekgundem.com ‘un edindiği bilgiye göre Ağaoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin devre dışı bırakılması ile ilgili olarak “Ben Başbakan’a yaptırdım açık ve net söylüyorum yapmadınız, yapmadınız, Kadır Bey’e söyledim, ben de gittim büyük patrona o da Bakan’a talimat verdi” sözleri teknik takibe takıldı.

Bazı yandaş işadamları  tarafından istifade edilen yasaları çıkartan AKP iktidarı, ne yazık ki Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili soruşturmanın tam ortasında 6222 sayılı yasayı aniden çıkartarak, tam 3 yıldır 25 Milyon Fenerbahçe taraftarının yaşadığı üzüntülere vesile olmuştu..Çıkartılan yasalar kimi işadamlarını zengin ederken Aziz Yıldırım gibilerini mağdur etmiştir..

Rıza Zerrab ve Ali Ağaoğlu'nun zenginlikleri ile Trabzonspor'a Finansal destek olduğu ve 6222 sayılı yasa sayesinde Trabzonspor'un şampiyonluğu Fenerbahçe'den geri isteyebildiği  göz önüne alınırsa, AKP
 tarafından çıkartılan bu 3 yasanın da Trabzonspor'a yaradığı ortadadır...






@cengiz_YILDIZ








Kaynak:Haber Kaynağı