HSYK'DA DEPREM; YAZICIOĞLU SORUŞTURMASINI NASIL ETKİLER

HSYK'DA DEPREM; YAZICIOĞLU SORUŞTURMASINI NASIL ETKİLER

HSYK 271 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi... Bu durum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmayı yakından ilgilendiriyor...

Ergenekon, Balyoz, KCK, Zirve Yayınevi cinayetleri, Askerî Casusluk ve yolsuzluk gibi onlarca önemli dosyaya bakan hâkim ve savcıların neredeyse tamamı tenzil-i rütbeyle pasif görevlere atandı.

HSYK, 271 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Listesinin ilk sırasında, Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcılar da bulunuyor. Kısa bir süre önce dosya elinden alınarak Kahramanmaraş’a gönderilen savcı Şeref Gürkan, Malatya da düz savcı olarak görev yapacak.

Geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanlığı’nda rotaların takip edildiği merkezde keşif yapan savcı Mustafa Başer de Ankara savcısı olarak görevlendirildi.

Savcı Başer, olay günü bölgedeki hava hareketliliğini incelemişti.

ERGENEKON DAVASI’NA BAKAN 8 HAKİM FARKLI ŞEHİRLERE ATANDI

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapan 8 hâkim farklı şehirlere atandı.

Davayı karara bağlayan heyetin başkanı Hasan Hüseyin Özese, Sakarya hâkimliğine atandı.

Üye hâkimler Hüsnü Çalmuk Kocaeli, Sedat Sami Haşıloğlu Trabzon, Ercan Fırat Zonguldak, Nihat Topal Kayseri ve Fatih Mehmet Uslu da Kütahya hakimliğine atandı. Bu mahkemenin ikinci heyetine başkanlık yapan Kemal Can da İstanbul hâkimi olarak görevlendirildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan, Tekirdağ hâkimi olarak görevlendirildi.

Demircan, Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarında birçok arama, el koyma ve tutuklama kararına imza atmıştı. İstanbul merkezli KCK davalarına bakan 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kazım Kahyaoğlu da Sakarya hâkimliğine görevlendirildi.

Bu mahkemede görev yapan ve Balyoz davası kararında imzası olan hâkim Ali Efendi Peksak, Kocaeli hakimi oldu.

Şike davasını karara bağlayan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, Bakırköy Adliyesi’ne hakim olarak atandı.

Hrant Dink’in ölümüne ilişkin davaya bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hadi Çağırdır da İstanbul Adliyesi’nde düz hakim oldu.

28 Şubat davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal ve 12 Eylül davasına bakan 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Süleyman İnce, Ankara hâkimi olarak görevlendirildi.

HSYK, 271 HAKİM VE SAVCI ATAMASI YAPTI

Diyarbakır’da faili meçhul cinayetler, PKK’nın iç infazları ve Tuğgeneral Bahtiyar Aydın gibi birçok önemli soruşturmayı yürüten savcı Osman Coşkun, Trabzon savcısı oldu.

7 bin kişinin dinlediği iddiası gündeme getirilerek gölgede bırakılan Selam-Tevhit Terör örgütüne yönelik soruşturmayı yürüten savcı Adem Özcan da Afyonkarahisar savcısı oldu.

17 Aralık soruşturmasını başlatan savcı Celal Kara’nın da görev yeri değişti. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan hemen sonra dosyadan alınan Kara, Afyonkarahisar savcısı olarak görevlendirildi.

Muammer Akkaş’tan alınan 25 Aralık soruşturmasına atanan 4 savcı yerini korudu. Eski TMK savcısı olan ve Mavi Marmara iddianamesini yazan savcı Mehmet Akif Ekinci de başsavcı vekiliğine terfi eden bir diğer isim oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı