HSYK Zekeriya Öz İçin İnceleme Başlattı

HSYK Zekeriya Öz İçin İnceleme Başlattı

HSYK, işadamı Ali Ağaoğlu'nun Savcı Zekeriya Öz'ü tatile gönderdiği iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu‘nu yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz hakkında Ali Ağaoğlu ekseninde dönen Dubai’de lüks bir otelde yaptığı tatille ilgili haberleri ihbar kabul ederek inceleme başlattı. Öz hakkındaki incelemenin soruşturmaya dönüşüp dönüşmeyeceğine HSYK 3. Daire karar verecek.

HSYK, eski Başbakan Yardımcısı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, İstanbul’daki yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili “Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden savcılar hakkında Başbakan Yardımcısı olarak Adalet Komisyonu huzurunda suç duyurusunda bulunuyorum” açıklamaları doğrultusunda daha önce Öz ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Celal Kara ile ilgili inceleme başlatmıştı.

HSYK 3. Daire, Bozdağ’ın Öz ve Kara hakkındaki suç duyurusuyla ilgili incelemesini henüz bir karara bağlamazken, Öz hakkında dün Sabah ve Takvim gazetelerinde çarpıcı bir iddia daha yer aldı. Haberlerdeki iddialara göre Öz, yanındaki 8 kişiyle birlikte Dubai’ye gitti. 17 Ekim 2013 Perşembe günü başlayan Dubai seyahatini, Fly Ekspress isimli acente organize etti. Öz ve beraberindekileri Dubai Havaalanı’nda seyahat acentasının VIP servisine bağlı elemanlar karşıladı. Öz ve beraberindekiler lüks bir araçla deniz kıyısındaki beş yıldızlı Jumeriah Zabeel Saray Oteli’ne yerleşti.

Dubai Jumeirah Zabeel Saray Otel’in kayıt defterinde yazılı, “Mr. Zekeriya Oz & Family” (Bay 
Zekeriya Öz ve ailesi) ibaresi dikkati çekti. Çift yataklı 5 ayrı odada kalan Öz ve beraberindekilerin her bir öğün yemeği için otele 2 bin 604 dolar ödendi. Öz ve beraberindekiler çölde safari keyfi de yaptı. Öz, 22 Ekim Salı günü İstanbul’a döndü. Fly Ekspress firması, Öz’ün 6 günlük oda ücreti ve VIP karşılama bedeli olan 16 bin 377 doları 7 Ekim’de İstanbul Ataşehir merkezli bir inşaat şirketine fatura etti. İnşaat şirketinin Öz ve yanında bulunan misafirinin bir haftalık Dubai seyahati için Fly Ekpress firmasına ve otele toplamda 31 bin 588 dolar (Yaklaşık 68 bin 500 TL) ödediği iddia edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı