HSYK Atamalarında Fidan Depremi

HSYK Atamalarında Fidan Depremi

Balyoz ve KCK soruşturmalarını yapan Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar Beykoz Başsavcısı oldu. TİB Başkanı Fethi Şimşek Ankara Bölge adliye Mahkemesi Başsavcısı oldu.

HSYK'da Hakan Fidan depremi
 
471 hakim ve savcının görev yeri değişti. Balyoz ve KCK soruşturmalarını yapan Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar Beykoz Başsavcısı oldu. TİB Başkanı Fethi Şimşek Ankara Bölge adliye Mahkemesi Başsavcısı oldu.
30 Kasım 2012 Cuma 17:39
 
 
 
ANKARA- 471 hakim ve savcının görev yeri değişti.Balyoz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili KCK soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar Beykoz Başsavcısı oldu. TİB Başkanı Fethi Şimşek Ankara Bölge Mahkemesi Başsavcısı oldu.
 
Kararnameyle Balyoz ve KCK soruşturmalarını yapan Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar Beykoz Başsavcısı oldu. Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, Ankara Bölge adliye Mahkemesi Başsavcısı oldu.
 
HSYK kararnamesinde şu bilgiler yer aldı: 
 
“Kadıköy, Kartal,Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli adliyelerinin birleştirme işlemlerinin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının belirleyeceği takvim kapsamında en geç 21 Ocak 2013 tarihine kadar yapılmasına,
 
Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli Cumhuriyet savcılıklarında ve mahkemelerinde bulunan dosyaların herhangi bir karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesince yetkilendirilecek 
 
İstanbul Anadolu Adliyesi mahkemelerine gönderilmesine, devir işlemleri gerçekleşinceye kadar Cumhuriyet savcılıklarındaki ve mahkemelerdeki dosyalarla ilgili olarak mevcut işlemlerin aynen devam ettirilmesine,
 
İstanbul Anadolu Adliyesine atananlara ilişkin tebligatların hemen yapılmayarak taşınma işlemleri tamamlandıkça yapılmasına 30/11/2012 tarihinde karar verildi.”