HRANT DİNK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

HRANT DİNK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

İşte ödüller ve sahipleri…

Uluslararası Hrant Dink Ödülleri Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Bu yılki ödülün yurtdışındaki sahibi, nükleer silahsızlanma alanındaki çalışmaları nedeniyle aktivist Angie Zelter olurken, yurtiçinden ödülü işkencenin saptanması konularındaki çalışmaları nedeniyle eski İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı ve İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı aldı.

Sunuculuğunu Olgun Şimşek'in yaptığı gecede konuşan Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, kendi hayatlarını riske atarak doğruluk adına cesurca mücadele eden başka insanları hatırlamak ve hatırlatmak istediklerini vurguladı.

Ödülün yurtiçindeki sahibi Şebnem Korur Fincancı da, bir "mahcubiyet" içinde olduğunu ifade ederek, "Böylesine anlamlı bir ödüle değer görülmenin verdiği bir mahcubiyet içindeyim. Hem yalnızca yapılması gerekeni yaptığınızda bu davranışın ödüllendirilmesinin mahcubiyeti hem de yapılması gerekenin bu topraklarda olağan bir değer olarak benimsenmesini yaygınlaştıramamış olmamızın utancını yaşıyorum" dedi.

Gecede ayrıca, Ara Dinkjian ve Ari Hergel mini bir konser verdi.

2009 yılından bu yana verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülleri'ne, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış; daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişiler değer görülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı