HORMONLU DOMATES ÖDÜLÜ ERDOĞAN'A VERİLDİ

HORMONLU DOMATES ÖDÜLÜ ERDOĞAN'A VERİLDİ

Başbakan öyle bir ödül aldı ki...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında homofobiye dikkat çekmek için dağıtılan Hormonlu Domates Ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez 2005 yılında başlatılan 'hormonlu domates onur ödülleri'nde siyaset dalında Başbakan Erdoğan'a 'ödül' verilirken sansür dalında ise ödülün sahini TBMM oldu.

İŞTE ÖDÜL ALANLARIN LİSTESİ:

#hormonlu Spor ödülü: Mateja Kezman: Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Mateja Kezman, Amsterdam Pride’a futbolcuların destek vermesi üzerine homofobik açıklamalarda bulundu. Sırbistan’ın FK Vojvodina takımında sportif direktörlük yapan Kezman, eşcinselliğin bir hastalık olduğunu ve teşvik edilmemesi gerektiğini söyledi.

#hormonlu Beynelmilel (Uluslararası) ödülü Rusya: “Eşcinselliğin proragandası”nı geçtiğimiz Temmuz ayında çıkarılan bir yasayla yasaklayan Rusya, LGBTİ bireylerin örgütlenme haklarını ellerinden alırken, nefret suçlarının artmasına sebep oluyor. Vladimir Putin ise tüm Avrupa’ya kendi yolunu takip etmeye davet ediyor.

#hormonlu Kurumlar kategorisi ödülü İçişleri Bakanlığı: Eşcinsel olduğu gerekçesiyle işkence altında sorgulanan polis memurlarına, tanıdıkları diğer eşcinsel memurların isimlerinin verilmesi yönünde de baskı uygulanıyor. Eşcinsel polis memurları, en ağır disiplin cezası uygulanarak birbiri ardına devlet memurluğundan çıkartıyor.

#hormonlu Medya kategorisi ödülü Yeni Akit Gazetesi: Hormonlu’nun vazgeçilmezlerinden Yeni Akit Gazetesi, bu kez hakim karşısında kendini şu sözlerle savundu: “Eşcinsellik ve türevleri ruh hastalığıdır. Eşcinsellik ve türevlerinin normalleştirilmesine dair çalışmalar kabul edilemez. Bunun sağlıklı bir durum gibi gösterilmesi anayasada toplumun temeli olarak tanımlanan aileyi dinamitlemektedir.” Bu sözlerin ardından 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada hakim Yeni Akit’e “beraat” kararı verdi. Karar, Kaos GL Derneği tarafından temyize götürüldü.

#hormonlu Siyaset kategorisi ödülü Recep Tayyip Erdoğan: Erdoğan’ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklamasına cevaben attığı “Başbakandan 'Dört dörtlük ibneyim. İbneliği sizden öğrenecek değilim' açıklaması bekliyoruz" tweetindeki ibne sözcüğü sebebiyle Erdoğan Levent Pişkin’e hakaret davası açtı.

#hormonlu Eğlence Dünyası ödülü Okan Bayülgen: Çocuklara yönelik cinsel taciz üzerine konuşulan programda, erkek çocuklarının genelevler olmadığı için birbirleriyle cinsel ilişkiye girdiklerini ve bu sebeple eşcinselliğin arttığını söyleyen Bayülgen, sadece homofobiden değil, “konuşmazsa ölecek” hastalığından da muzdarip.

#hormonlu Sansür ödülü TBMM: Meclisin internet bağlantısı üzerinden Lambdaistanbul ve Kaos GL gibi LGBTI örgütlerinin internet sitelerine erişim filtreleme sebebiyle engellenmiş durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı