HOPA'DA OĞLU KAYBOLAN BABANIN YÜREK YAKAN İSYANI

HOPA'DA OĞLU KAYBOLAN BABANIN YÜREK YAKAN İSYANI

Yıllar önce kendi arazisini bedelsiz olarak yola terk ettiğini anlatan Erkan Su, şunları söyledi:

Hopa'daki sel felaketinde itfaiye aracının devrilmesi sonucu sulara kapılarak kaybolan 5 yaşındaki Taha Su'nun babası Erkan Su, "Oğlumun kaybolmasına sebep olanlardan hesap sorulsun" dedi.

İTFAİYE ARACI DEVRİLİNCE KAYBOLMUŞTU

Sel felaketinde sulara kapılarak kaybolan ve henüz cesetlerine ulaşılamayan 3 kişiden 5 yaşındaki Taha Su'nun babası, Erkan Su olayın ihmalden kaynaklandığını söyledi. Yıllar önce kendi arazisini bedelsiz olarak yola terk ettiğini anlatan Erkan Su, şunları söyledi:

"Hopa’da ÖDP’li belediye başkanı Yılmaz Topaloğlu zamanında belediyenin talebi ile arazimizi yola verdik. Birileri yola arazilerini terk ettiğinde istimlak parası alır. Ancak biz 'O yol bizim için, bizim arabalar geçecek' dedik ve para talep etmedik. Hiç sesimizi çıkarmadık. Daha sonraki CHP’li Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu döneminde yola terk ettiğimiz alan genişletildi ve orada kanal açıldı. İşte o kanala düşen itfaiye aracı ile benim oğlum gitti. 7 gündür oğlum yok. Bu insanların yaptığı tahribatın hesabını sormayayım mı? Vicdanı olan gelsin bana burada yardımcı olsun. Oğlumun kaybolmasına sebep olan kişilerin ismini veriyorum. Onlardan hesap sorulmasını istiyorum. Benim canım kopmuş, benim oğlum yok."

SELZEDELERE HALKEVLERİ’NDEN BROŞÜRLÜ UYARI

Halkevleri, Hopa’daki sel felaketinin ardından hazırladığı 'Seller ne tür sağlık sorunlarına yol açar' başlıklı broşürleri vatandaşlara dağıtarak bilgilendiriyor. Broşürlerde ayrıca Halkevleri Hukuk Dairesi'nin yer verilen bilgilerde sel mağdurlarının zararlarının tespiti için yapılması gerekenler anlatılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı