HOLLANDE DAVUTOĞLUNA TAVIR MI ALDI

HOLLANDE DAVUTOĞLUNA TAVIR MI ALDI

Paris'de 60 Ülkeden Dünya terörüne birlik gösterisi! Resmi yürüyüşte Davutoğlu Ukrayna Cumhurbaşkanının yanında yürüdü. Kol kol giren liderler Davutoğlu'nu aralarına almadı, Hollande liderleri öperken Davutoğlu'nun elini sıktı

60 kadar Dünya liderleri, Paris'de biraraya geldi. Paris'te yaşanan terör olaylarını protesto eden liderler, TSİ 16.00'da yürüyüşe geçti. Dünya terörüne karşı birlik gösterisi içinde olan liderlerin kol kola yürümesi dikkatleri çekti. İsrail Başbakanı Netanyahu ve Filistin Lideri Abbas'ın yürüyüşte ...

60 kadar Dünya liderleri, Paris'de biraraya geldi. Paris'te yaşanan terör olaylarını protesto eden liderler, TSİ 16.00'da yürüyüşe geçti. Dünya terörüne karşı birlik gösterisi içinde olan liderlerin kol kola yürümesi dikkatleri çekti. İsrail Başbakanı Netanyahu ve Filistin Lideri Abbas'ın yürüyüşte birlikte yer alması başka bir ayrıntıydı. Abbas ve Ukrayna Cumhurbaşkanı arasında yürüyüşünü yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kimsenin koluna girmemesi dikkati çekerken, Avrupa'nın terör konusunda Türkiye'ye bir tavırı olarak yorumlandı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande katılanlara teşekkür ederken, liderleri tek tek öptü. Hollande'in, Başbakan Davutoğlu'nun sadece elini sıkarak teşekkür etmesi dikkat çeken başka bir ayrıntı oldu.

İşte O Görüntüler

Sosyal Medya'da paylaşılan bu fotoğraf ise günün en çok tartışılan konularından biri oldu.

 

Yürüyüşe Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov başta olmak üzere çok sayıda lider katılacak. Yürüyüşe Afrika'dan da Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou'nun da katılması bekleniyor.

PARİS (ANKA) - Fransa'da 17 kişinin öldüğü saldırıların ardından yüz binlerce kişi birlik ve dayanışma mesajı vermek için Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Kalabalık, buradan Place De La Nation'a (Ulus Meydanı) yürüyecek. 'Birlik Yürüyüşü’ne aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun da bulunduğu 60’tan fazla lider de katılıyor.

Yürüyüşe 1 milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor.

Fransa’daki saldırıları protesto etmek için düzenlenen yürüyüşün yapılacağı alan, sabah saatlerinden itibaren göstericilerin girişine açıldı.

Yürüyüş dolayısıyla olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken Paris’e takviye birlikler sevk edildi. Yürüyüş güzergahındaki binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi.

Öte yandan Başbakan Davutoğlu, Paris’e geldiği anlarda Twitter' hesabından Fransızca bir tweet attı.

Davutoğlu’nun “Fransız halkıyla teröre karşı birlik olmak için Paris’teyim” anlamına gelen Fransızca tweeti, kısa sürede takipçileri tarafından da sosyal medyada paylaşıldı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı