HOLLANDALI MOTOSİKLETÇİLER IŞİD'DE KARŞI SAVAŞMAK İÇİN IRAK'A GİTTİ

HOLLANDALI MOTOSİKLETÇİLER IŞİD'DE KARŞI SAVAŞMAK İÇİN IRAK'A GİTTİ

Başsavcılık makamından sözcü Wim de Bruin IŞİD ya da PKK gibi yasaklı örgütlere yazılmanın yasalara aykırı olduğunu, fakat Hollanda'nın yabancı bir silahlı kuvvete katılmayı suç olmaktan çıkardığını belirtti.

Hollanda'da bir motosiklet kulübünün üç üyesinin Kürtlerin yanında Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaşmak için bölgeye gittiği açıklandı.Bu çok ilgin haber ünlü İngiliz Yayın kuruluşu BBC'de yer aldı. Habere göre Hollandalı bir Motosiklet Gurubu Işid'e karşı savaşmaya Irak'a gitti. İşte ayrıntılar.

MOTOSİKLET GURUBUNUN 3 ÜYESİ

Üç adamın da asker kökenli olduğu ve geçmişte yurtdışı görevlerinde bulunduğu söyleniyor.
Motosiklet kulübünden arkadaşları Klaas Otto, Hollanda medyasına yaptığı açıklamada, IŞİD'in katliam haberlerini duyan üç motorsikletçinin Kürtlere yardım için yola koyulduğunu söylüyor.
BBC'nin görüş aldığı Hollandalı hukukçular Kürtlerin yanında savaşmaya gitmenin yasaları ihlal anlamına gelmeyebileceğini belirtiyor.
Başsavcılık makamından sözcü Wim de Bruin IŞİD ya da PKK gibi yasaklı örgütlere yazılmanın yasalara aykırı olduğunu, fakat Hollanda'nın yabancı bir silahlı kuvvete katılmayı suç olmaktan çıkardığını belirtti.

KAMUFLAJ KIYAFETLERİ

Hollanda Savunma Bakanlığı, eski askerlerin şu anki faaliyetlerinden kendilerinin sorumlu tutulamayacağını açıkladı.
Üç adamın hikayesi, sosyal medyaya düşen fotoğrafları ardından Hollanda gazetelerinin dikkatini çekti. Fotoğraflardan birinde, kamuflaj giymiş elinde Kalaşnikof tutan Hollandalı motosikletçi yanında bir Kürt savaşçı ile poz verirken görülüyor.

HOLLANDA KÜRTLERİ DESTEKLİYOR

Klaas Otto, motosikletçi arkadaşlarının çok disiplinli olmalarıyla bilindiğini söylüyor.
Hollanda'da kayda değer büyüklükte bir Kürt göçmen toplumu var. Geçtiğimiz haftalarda Kobani'nin IŞİD'e karşı savunmasına Hollanda hükümetinin destek vermesini talep eden yüzlerce kişi parlamento binasında gösteri düzenlemişti.
Hollanda hükümeti bugüne değin Suriye ve Irak'ta IŞİD'in yanında çarpışmaya giden İslamcıları engellemek için çift pasaportlu 49 vatandaşının Hollanda pasaportlarını iptal etti.
Şimdi kimi çevreler Hollanda hükümetinin bölgeye giden motosikletçiler konusunda neden harekete geçmediğini sorguluyor.
Lahey'deki Başsavcılık makamı, motosikletçi üçlünün çarpışmalarda yer aldığı ya da terörist bir gruba katıldığına dair bir bulguya rastlamadıklarını söyledi.
'Teslimiyet Yok'
Üç adam Hollanda'nın en büyük motosiklet klubü olan No Surrender (Teslimiyet Yok) adlı grubun üyeleri.
Arkadaşları Klaas Otto, üçlünün Kürtlere yardım kararını motosiklet klubünden bağımsız olarak aldıklarının altını çiziyor.
Üçünün de çok disiplinli insanlar olarak bilindiğini aktaran Klaas Otto, ''Klüp gecelerinde bile ağızlarına alkol sürmezlerdi.'' diye ekliyor.
Otto, ''Başları kesilen rehineleri gördükten sonra gidip müdahale etme gereğini hissettiler.'' dedi.
Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların Kuzey Irak'ta çekildiği düşünülüyor. Fotoğraflarda yanlarında motosikletlleri olduğuna dair bir işaret yok.

Kaynak:Haber Kaynağı