Hollanda Polisinden PKK'ya Şok Baskın

Hollanda Polisinden PKK'ya Şok Baskın

Dün gece Hollanda’nın Middeburg şehrinde bulunan PKK kampına Hollanda polisi büyük operasyon düzenledi.

HOLLANDA POLİSİNDEN PKK’ YA ŞOK BASKIN

HaberARTI:Özel Haber

Dün gece Hollanda’nın Middeburg şehrinde bulunan PKK kampına, Hollanda polisi ani bir baskın düzenledi.
PKK nın Avrupa'da ki önemli merkezlerinden biri olan, kısa adı 
KNCCA adlı derneğin,
Hollanda Kürt Kültür Merkezi Amsterdam Derneği’nin (Koerdisch Nederlands Cultureel Centrum Amsterdam) Middeburg Şehrinde ki şubesine, Hollanda polisi içeride yaklaşık 50 kişi toplantı yaptığı sırada, baskın düzenledi ve arama yaptı. Baskın sırasında toplantı halinde bulunan ve içlerinde Türkiye'den yeni gelmiş kişilerin de bulunduğu bir çok örgüt mensubu, polis merkezine götürüldü.

Yapılan baskında 38 PKK’lının gözaltına alındığı gelen haberler arasında.

Sorguların ardından 29 kişinin serbest bırakıldığı , 9’unun ise hala içeride tutulduğu öğrenildi. 

Hollanda'lı kaynaklardan aldığımız bilgiye göre;  Türkiye’nin Güneydoğu’nun dağlarından eğitim amacıyla Hollanda’nın Middeburg şehrindeki kampa giden PKK’lıların, merkezde yaptıkları önemli bir toplantı sırasında polisin baskın yaptığı ve burada bulunanları gözaltına aldıkları şeklinde. 

Hollanda Polisinin ise olay ile ilgili herhangi bir bilgi vermekten kaçındığı dikkati çekti. Hollanda basınından da konu ile ilgili bir haberin olmamasına dikkat çeken kaynaklar, Hollanda Hükümetinin, geçtiğimiz şubat ayında, meydana gelen olayların ardından dikkatli davrandığını düşünüyor.

Ancak benzer baskın ver soruşturmaların, belçika Polisince de yapıldığı sızan bilgiler arasında.

Haberi veren kaynaklara göre,Türkiye'nin, Güneydoğu’nun kırsal kesiminden Avrupa’nın İngiltere, Belçika ve Almanya’ya pek çok PKK militanın gittiği, son zamanlarda bu trafiğin yoğunlaştığı bilgileri gelmekte.

Kısa adı KNCCA olan Hollanda Kürt Kültür Merkezi Amsterdam Derneği’nin, geçtiğimiz şubat ayında Hollanda'nın yine Middeburg şehrinde bir çok üyesi göz altına alınmış, ve uzunca bir süre sonunda soruşturma tamamlanmıştı.

Hollanda polisinin Şubat ayında yaptığı açıklamalarda, söz konusu derneğin Hollanda da, çok sayıda suça karıştığını, tehditle para topladığını, sivil toplum örgütü olmaktan çok, terör örgütünün bir uzantısı olduğuna dair bilgiler vardı.