HIZLI TRENİN SKANDAL KAZASI

HIZLI TRENİN SKANDAL KAZASI

Aceleye getirilmiş tüm proşeeler gibi

Açılışı daha önce kablolara sabotaj yapıldığı iddiasıyla defalarca ertelenen Yüksek Hızlı Tren, test sürüşleri sırasında Gebze civarında devrildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, tarafından son olarak açılışının 11 Temmuz'da yapılacağı duyurulan Yüksek Hızlı Tren bugün test sürüşleri sırasında Gebze Tavşancıl arası Dil İskelesi tünel girişinde iş makinasına çarparak devrildi. AKP iktidarının yaptığı tüm aceleye getirilmiş projeleri gibi yine hüsran bir kaza gerçekleşti.

BU AYIN 11 GİBİ AÇACAĞIZ AÇIKLAMASI

Bir Gün gazetesinden Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, Ankara-İstanbul arasını 3 buçuk saate düşrmesi beklenen Yüksek Hızlı Tren 15.45 sıralarında devrildi. İçinde yaralıların olduğu belirtiliyor. Bakan Elvan, son olarak Yüksek Hızlı Tren ile ilgili yaptığı açıkalmada, "Ankara-İstanbul YHT hattının açılışı önünde herhangi bir engel kalmadı, hattı bu ayın 11'i gibi hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

İSTANBUL ANKARA 3,5 SAAT580309642.jpeg

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi 3,5 saate düşecek. Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.

Kaynak:Haber Kaynağı