HIZLI TREN YOLUNA VİNÇ DEVRİLDİ

HIZLI TREN YOLUNA VİNÇ DEVRİLDİ

Yüksek Hızlı Tren yolu limandan geçiyormuş

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde vinç ve konteynerlerin demiryoluna devrilmesi sonucu, hızlı tren seferleri durduruldu.

Yüksek Hızlı Tren'in geçen hafta ilk seferinde elektrik arızası nedeniyle yolda kalması çok konuşulmuştu. Bugün de Körfez İlçesi'nde bulunan bir konteyner limanında demiryoluna vinç ve konteynerlerin devrilmesi sonucu trenler geçemedi.

Saat 17.00 sıralarında Körfez İlçesi'nde şiddetli yağış ve fırtına sırasında vinç ve konteynerler demiryoluna devrildi. İstanbul'dan Ankara'ya gitmek üzere yola çıkan Yüksek Hızlı Tren hemen uyarıldı ve yolda durdu. Bu arada Ankara'ya gitmek üzere İzmit'teki Tren Garı'nda bekleyen yolcular, İstanbul'dan gelen tren geçiş yapamayınca otobüsle İzmit'ten Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki tren garına nakledilmeye başlandı.

TCDD'DEN DURDURULAN HIZLI TREN SEFERLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde vinç ve konteynerlerin demiryoluna devrilmesi sonucu hızlı tren seferlerinin durdurulması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 17.05’te, Körfez İstasyonu yakınında, kilometre 71+50’de bulunan Marmara Tersanesine ait 200 tonluk vinç şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilmiş ve vincin kolları demiryolu üzerine düşmüştür. Ayrıca hat üzerine fırtınadan dolayı ağaçların devrildiği ve konteynerlerin saçıldığı bilgisi alınmıştır. Şiddetli fırtınadan kaynaklanan bu olay nedeniyle hat geçici süre tren trafiğine kapatılmıştır. Olay nedeniyle, Arifiye’de bekleyen YHT yolcuları Kartal-Kadıköy metrosuna ulaşacak şekilde otobüsle; Ankara yönü trenlerin yolcuları ise yine otobüslerle Pendik’ten Arifiye’de hazır bekleyen YHT’lere aktarılacaktır. Vinç kaldırılana ve hatta enerji verilene kadar senaryo uygulanacaktır. Konuyla ilgili yolcularımıza ve kamuoyuna yönelik sürekli bilgilendirme yapılmaktadır."

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı