Hizbullah partileşme sürecinde

Hizbullah partileşme sürecinde

Jandarma, kanlı terör örgütü Hizbullah'ın diriliş çalışmalarını raporladı.

Kanlı terör örgütü Hizbullah partileşme sürecine girdi. TBMM’ye ulaşan raporda da aynı bilgi yer aldı.

Jandarma Genel Komutanlığı, 2000 yılında çökertilen Hizbullah terör örgütünün diriliş çalışmalarına başladığını ve parti kurmak için harekete geçtiğini bildirdi. Komutanlık tarafından TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonuna gönderilen raporda, Hizbullah’ın partileşme sürecine girdiği belirtildi.

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı imzalı Hizbullah raporunda, Hizbullah’ın İran’la bağlantısına dikkat çekilerek, örgüt yapılanmasının İran’daki Pasdar gibi olduğu vurgulandı. Raporda, Hizbullah’ın İlim kanadının PKK’yı hedef olarak gördüğü, şiddetten uzak duran Menzil kanadının ise bunu benimsemediği vurgulandı.

Hizbullah halen Diyarbakır'da iki ayrı parti çalışmasıyla yeniden gündeme gelmeye çalışıyor. Çalışmalar Hizbullah davalarının avukatları ile, kendilerini 'Azadi İnsiyatifi' olarak tanımlayan bir grup tarafından yapılıyor.

Komisyona Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgi notunda, bugüne kadar Hizbullah’a yönelik 3 bin 684 operasyon yapıldığı, 12 bin 591 kişi yakalandığı ve bunlardan 5 bin 515’inin tutuklandığı belirtildi. Hizbullah yurt genelinde 696 cinayet, 434 yaralama, 25 bombalama, 49 kundaklama, 435 adam kaçırma, 22 tehdit, 62 darp, 59 gasp eylemi düzenledi.