'HIRSIZIM' DİYENE KAPI AÇILIYOR

'HIRSIZIM' DİYENE KAPI AÇILIYOR

"Kim O',"Hırsız"

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin, ev ve işyerlerindeki hırsızlıkları engellemeye yönelik uygulama çalışması trajikomik örnekler sergiledi. Kimi vatandaş "Kim o" dediğinde, "Hırsız" yanıtını almasına karşın tereddütsüz kapıyı açtı. Kimi vatandaş da gizlice eve girip salona oturan polisleri fark edince "Hoşgeldiniz" dedi.

Isparta'da Toplum Destekli Polislik bürosu, hırsızların evlere hangi yöntemlerle girdiklerini göstermek için ev sahiplerine sürpriz yapıyor. Hiç beklenmedik bir anda eve kapıdan ya da pencereden sivil giyimli polisler giriyor. Hırsızların bir eve ya da işyerine nasıl girebileceğini ev sahibine ya da işyeri sahibine sürpriz bir şekilde gösteren polisler, vatandaşları eksikleri ve ihmaller konusunda bilgilendiriyor.

'KİM O', 'HIRSIZ'

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşı bilinçlendirme amacıyla sık sık uygulama yapıldığını anlattı.

Mehmet Or, polisin bu uygulamalar sırasında karşılaştığı olayları aktarırken şu trajikomik örneği verdi:

"Özellikle Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'mizde görevli personelimiz, tesadüf tekniğiyle bir yaşam alanını seçip zile basıyor. Kapının megafonundan yapılan konuşma aynen şöyle. Ev Hanımı 'Kim o' diyor. Polis yanıt veriyor 'Hırsız'. Buna rağmen evdeki kadın kapıyı açıyor."

GİZLİCE GELENE HOŞGELDİN

Yaşlı bir kadınla Toplum Destekli Polislik mensubu polisler arasında geçen bir başka olayı daha örnekleyen Müdür Or, bu olayda da açık kalan kapıdan eve giren polislerin salondaki kanepeye oturup ev sahibini beklemeye başladığını söyledi. Emniyet Müdürü Mehmet Or, karşısında polisleri gören vatandaşın "Eve nasıl girdiniz" sorusu yerine "Hoşgeldiniz" dediğini aktardı.

Isparta'da Emniyet'in hırsızlıkla mücadele uygulamalarında evhanımlarının büyük bir kesiminin, kapı zili çaldığı zaman otomatik olarak düğmeye basıp açması dikkati çekti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı