"HIRSIZ VAR" YAZDILAR DİYE "DNA" TESTLERİ İSTENDİ

"HIRSIZ VAR" YAZDILAR DİYE "DNA" TESTLERİ İSTENDİ

Öğrencilerin avukatı Aykut Altınok, basit bir yazı yazmanın kriminal bir vakaya dönüştürülmesi olayıyla ilk kez karşılaştığını söyledi.

ESKİŞEHİR'de savcılık, Ak Parti seçim bürosunun kapısına 'Hırsız var' yazısını yazdıkları iddiasıyla gözaltına alıp serbest bırakılan ve suçlamaları kabul etmeyen üniversite öğrencileri Barış Erdinç Bilecen ile Can Dirlik'in kan örneklerini aldırdı. 2 gencin kan örnekleri polisin olay yerinde bulduğu sprey boya kutusundaki kan izleriyle karşılaştırılacak. Öğrencilerin avukatı Aykut Altınok, basit bir yazı yazmanın kriminal bir vakaya dönüştürülmesi olayıyla ilk kez karşılaştığını söyledi.

28 Şubat 2014 tarihinde saat 03.30 sıralarında Eskişehir'in Akarbaşı Mahallesi Şehit Güngören Bostan Caddesi'nde bulunan Ak Parti seçim bürosu kapısının iki tarafına kimliği belirsiz kişiler tarafından siyah sprey boya ile 'Hırsız var' ve 'Hırsız va' şeklinde yazılar yazıldı.

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLE GİDERKEN GÖZALTINA ALINDILAR

Yazılama olayıyla ilgili çevrede araştırma yapan polisler elektrikli bisikletle gitmekte olan Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğrencisi Barış Erdinç Bilecen ile ev arkadaşı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mühendislik Fakültesi İnşaat mühendisliği Bölümü öğrencisi Can Dirlik'i gözaltına aldı.

Üniversiteli 2 genç yazı yazılmasıyla ilgilerinin olmadığını, evden sigara almak için çarşıya gittiklerini söyledi. Ellerinde ve giysilerinde herhangi bir boya izine rastlanılmayan Bilecen ile Dirlik götürüldükleri Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin ardından nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Polis ekipleri seçim bürosu yakınında yere atılan üzerinde parmak izleri ve kan izi bulunan boya kutusu incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Yapılan incelemede parmak izlerinin teşhise yapılabilecek bir durumda olmadığı belirlendi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianame ise cumhuriyet başsavcı vekili tarafından yeterli delil olmaması nedeniyle kabul edilmedi.

KAN ÖRNEKLERİ ALINDI

Bir süre sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, cumhuriyet savcılığına gönderdiği fezlekede sprey boya kutusunun üzerindeki kan izlerinin 2 şüpheliye ait olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapılması talebinde bulundu. Savcılık da talebi yerinde bulunarak 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de talebe olumlu yanıt verince geçen 18 Nisan tarihinde üniversite öğrencileri Barış Erdinç Bilecen ile Can Dirlik'in Eskişehir Devlet Hastanesi'nde kan örnekleri alındı. 2 öğrenciden alınan örnekler sprey boya kutusu üzerindeki kan izleriyle karşılaştırmak için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.

BİSİT BİR YAZILAMA KRİMİNAL VAKAYA DÖNÜŞTÜ

Eskişehir Barosu avukatlarından Aykut Altınok, 2 öğrencinin avukatlığını üstlendiğini belirterek basit bir yazılamanın kriminal vakaya dönüşmesi olayı ile meslek yaşamında ilk kez karşılaştığını söyledi. Altınok, "Bu olayın cezası en fazla Kabahatler Kanununa göre para cezası kesmek ve mağdur olarak geçen kişinin zararını tazmin etmektir. Yazılamanın kriminal bir vakaya dönüştürülmesi olayıyla ilk kez karşılaşıyorum" dedi.O YAZIYI YAZMIŞ OLSAK GAM YEMEYİZ

Öğrencilerden Barış Erdinç Bilecen, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi olduğunu, polislerin bu yüzden kendisini tanıdığını belirtti. Yazılama olayı ile kesinlikle bir ilgilerinin olmadığını söyleyen Bilecen, olay gecesi sigara almak için ev arkadaşıyla çarşı merkezine gelirken polislerin kendilerini gözaltına aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ev arkadaşımla beraber sigara almaya gitmiştik. Yolda bir anda bizi polis ekipleri çevirdi. 2-3 sokak ilerideki AKP Seçim İrtibat Bürosu önüne getirdiler. AKP seçim bürosuna 'Hırsız var' ve 'Hırsız va' yazılarını bizim yazdığımızı söylediler. Biz de yazıyı yazmadığımızı, sigara almaya gittiğimizi belirttik. Bizi gözaltına aldılar. Elektrikli bisikletimizi de aldılar. 5-6 saat güvenlik şubede tuttular, sabah da serbest bıraktılar. Yaklaşık 2 hafta önce polisler evimize geldi. Kan örneğimizi alacaklarını söylediler. Şaşırdık. Dediler 'savcı kan örneklerinizin alınmasını istedi, DNA testi yapacağız. Savcı olayı inanılmaz derecede büyütmüş. Savcı ilk başta herhangi bir delil göstermeden bizim hakkımızda bir iddianame hazırlamıştı, bunu Başsavcı Vekili kabul etmedi ' Elinizde herhangi bir delil yoktur' diye. Bunun üzerine Savcı yeni bir dosya açtı. DNA testi yapılması için kan örneklerimizi aldırdı. Bir partinin aleyhine yazılama yapılıyor. Bununla ilgili olay büyütülüyor. Kriminal bir vakaya çevriliyor. Yazıyı biz yazmadık ama orada yazılan ifadelere katılıyoruz. Kan örneğimizi verdik. Şu anda Ankara Kriminal Dairesi inceliyor. Bizim olayla bir ilgimiz yok. ÖDP üyesiyim bu tanınmışlıktan herhalde polisler bizi olay yerinin 2-3 sokak ilerisinde çevirdi. Hani o yazıyı yazsak gam yemeyiz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı