Hıncal Uluç'a CHP'den cevap

Hıncal Uluç'a CHP'den cevap

Kılıçdaroğlu'nun cenazede sıra beklemediğini yazan Hıncal Uluç'a ne denildi?

Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç, bugünkü yazısının bir kısmını CHP'ye ayırdı. Uluç, "Kılıçdaroğlu, Birand'ın cenazesinde taziyesini iletmek için korumaların zor kullanmasıyla öne getirildi" dedi. Uluç, "Bu CHP'ye bir daha oy verirsem elim kırılsın" ifadesini de kullandı. Uluç'a cevap CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’dan geldi. 

Brüksel’de resmi toplantıda olmasına karşın Hıncal Uluç’un gazetedeki asistanını saat 10.30’da arayarak kendisine ulaşmaya çalışan Oran, Uluç ile Uluç’un koruma görevlisinin cep telefon numaralarını aldı.

Ancak Uluç’un cep telefonu ile asistanından kendisine ulaşamayan Umut Oran, Birand’ın cenazesinde hiç yaşanmayan bu olaya dair eleştirilerini şu şekilde twitter’dan paylaştı:

“Sayın Hıncal Uluç'a telefonla ulaşamadım buradan bilgilendirme yapmam gerekiyor: Mehmet Ali Birand'ın cenazesi için camiye gidenler için de ben ve Genel Başkan @kilicdarogluk da vardı. Genel Başkanımız THY'nin 1 saat 15 dakika rötarı nedeniyle camiye gecikti. Cami girişinde bizleri görevliler karşılayarak protokole ayrılan yere bizi onlar götürdü, bizim herhangi bir talebimiz olmadı. 

@kilicdarogluk 'nın 2 koruması ve ben hemen yanıbaşlarındaydım bizim yüzümüzden avludaki kimseye kötü davranılmadı. İstanbul Emniyeti’nin sivil görevlilerinin olup olmadığını bilmiyorum. Genel Başkanımız Cemre Hanıma taziye dilemek için yine görevliler tarafından hanımefendinin yanına götürüldü. İzdiham yaratmama adına bizler o tarafa dahi geçmedik. 

Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcısı ve bakanların onlarca korumasının doldurduğu avluda, deneyimli duayen gazeteci Sayın Hıncal Uluç'un sadece CHP ve Genel Başkanının 2 koruma polisini, yapmadıkları bir eylemi atfederek eleştirmesine üzüldüm. 

Benim hiç korumam olmadı, Cumhurbaşkanını başbakanının A Tipi Protokolünden yakınmalarımı en azından TBMM Tutanakları, önerge kayıtları ve Gaziantep'teki hain saldırı sonrasında vatandaşa camide yapılan eziyet dolayısıyla Gaziantep'te dile getirdiğim tepkimi hatırlayanlar bilir. Koruma teröründen yakınan Sayın Hıncal Uluç'un objektif davranmasını, bunu her gün gerçekleştiren iktidar mensuplarını da görmesini diliyorum.”

Oran’ın twitlerinin ardından onlarca kişi kendisine ve CHP’yi destek mesajı yazarken, Uluç’un eleştirilmesi de dikkat çekti.