HİDAYET KARACA GÖZALTINA ALINIRKEN BUNLARI SÖYLEDİ

HİDAYET KARACA GÖZALTINA ALINIRKEN BUNLARI SÖYLEDİ

“Biliyorsunuz demokrasilerde bazen bedel ödenir. Bu bedelse milletimize feda olsun ne olacak."

İhsan DÖRTKARTEŞ - Boğazhan ÖZER

 

Samanyolu televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın televizyon binasından çıktığı sırada canlı yayın yaptı.

ÖNCELİKLE HERKES HAKKINI HELAL ETSİN

Karaca, Emniyet Müdürlüğü'ne giderken yaptığı açıklamada, haklarındaki iddiaların ne olduğunu öğrenmeye çalışacaklarını belirtirken, “Öncelikle herkes hakkını helal etsin. Birkaç gündür de mahallemize, komşularımıza verdiğimiz zarar için özür dileriz. Böyle bir Pazar günü istirahat edecekleri bir günde biz onları rahatsız ediyoruz. Ama ne yaparız Türkiye burası. Herkes buna katlanıyor" dedi. Karaca, her zaman söyledikleri gibi alınlarının dik olduğunu hiçbir endişeleri olmadığını ifade ederken, “Hak ve halk bizimle beraber olduktan sonra gerisi hikaye. Dualarınızı eksik etmeyin. İnşallah görüşürüz. En yakın sürede görüşmek üzere Allah'a emanet olun" dedi.

"BU BEDELSE MİLLETİMİZE FEDA OLSUN"

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, grubun kurulduğu günden itibaren insanı merkeze koyan insan odaklı, faydalı ve mazlum ve mağdurun demokrasinin yanında yer aldığını ifade ederken, “Biliyorsunuz demokrasilerde bazen bedel ödenir. Bu bedelse milletimize feda olsun ne olacak. STV yayın grubu yayını ve yaptığı projelerle her zaman milletin takdirini kazanmış bir yayın kuruluşudur. Bu kuruluşta bulunmaktan her zaman gurur duydum. 15 yılı aşkın bir zamandır kardeşçe gönül gönüle vererek buradayız. Bundan böyle de çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

"MİLLETİN HAFIZASINA 17 ARALIK'I İYİCE KAZIYACAKTIR"

Hidayet Karaca’nın ardından avukatı şu açıklamaları yaptı: "Bugün sabah itibariyle Hidayet Bey'in evine Vatan Emniyet Müdürlüğü’nden arkadaşlar geldi. Hidayet Bey’le birlikte, 10 tane çalışan hakkında davet var. Gözaltı kararı uygulanmadı onların daveti gerçekleşti. Bizde emniyet müdürlüğüne gidip ifade vereceğiz. Zaten birkaç gündür söylentiler vardı. Çelişkili ve muğlak ifadelerden böyle bir şeyin gerçekleşeceği biliniyordu. Dün Sayın Başbakan’ın ağzından böyle bir soruşturmanın varlığını da öğrenmiş olduk. Aslında son dönemde Türkiye'de yargının nasıl işlediğine dair önemli bir veri bu.

SAVCININ HABERİ YOK BİR TAKIM YETKİLİLERİN VAR

Operasyonlardan, soruşturmalardan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haberi yokken, bir takım devlet yetkililerinin haberi var. Devletten nokta atışlarla bilgi verebiliyorlar. Bu aslında yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı açısında çok ciddi risk taşıdığını, hürriyet anlamında, özgürlük anlamında Türkiye’nin riskli bir ülke olduğunu gösteriyor. Bu soruşturmanın 2 önemli amacı var. Bir tanesi; 3 gün kaldı 17 Aralık’a. Kamuoyu algısında; 17 Aralık'ı yolsuzluk algısını kapatmak. Fakat 17 Aralık soruşturma izini verilmemesine rağmen, söylentilerle birlikte 4 bakanın görevden alınmasına sebep olan soruşturmanın adıdır. Bunun soruşturmanın kapatılması da mümkün değildir. Bu tür girişimler, milletin hafızasına 17 Aralık'ı iyice kazıyacaktır."

"GÖZALTI LİSTESİ DÜN SOSYAL MEDYADA BAYLAŞILANIN AYNISI"

Karaca'nın avukatı ayrıca, "Samanyolu şu an trilyonlarca borç yükü altında. Susturulmaya çalışıldı, idari cezalarla susturulmaya çalışıldı. Bu gerçkeleşmeyince, tarafsız ve bağımsız yayın devam edince, bu kez hapis, polis korkusuyla insanlar susturulmak, sindirilmek isteniyor. Son süreçte yapılan yargı paketleriyle İstiklal Mahkemeleri gibi çalışan bir yargı sistemi oluşturuldu. İnsanlar taciz edilip, baskı altına alınıyor. Herhangi bir delil yok, gözaltı listesini incelediğimiz zaman, gözaltı listesi dün sosyal medyada baylaşılanın aynısı" şeklinde konuştu.

AÇIKLAMA ANLARI

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı