Heyetin görüşmesi sonrasında Çelik açıklama yapıyor

Heyetin görüşmesi sonrasında Çelik açıklama yapıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oluşturulan 11 kişilik heyetle görüşmesi sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oluşturulan 11 kişilik heyetle görüşmesi sona erdi.

AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme 4 saat 25 dakika sürdü.

Heyette, tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, akademisyenler Prof. Dr. Betül Tanbay, Prof. Dr. Hale Çıracı ve İpek Akpınar, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenci Nil Eyüpoğlu, sanat yönetmeni Rumeysa Kiger, mimar Selva Gürdoğan, sosyal medya uzmanı Zehra Öney, öğrenci Zülfikar Kürüm ve sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Erdoğan'a hitaben Gezi Parkı olaylarına ilişkin mektup yazan Bülent Peker de yer aldı.



Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de hazır bulundu.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Hüseyin Çelik, Başbakanın yerel seçim öncesinde tüm bu projeleri aktardığını söyledi. "Makul meşru talepleri olan insanlar bize iletmek isterse kapımız açıktır" diyen Çelik, "AKP'ye zarar veriyoruz diye yola çıkanların buna son vermesi gerekiyor" dedi.

Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

Başbakan şu alternatif de gelen heyetle paylaştı. Mademki halkın ne istediğini öğrenmek istiyoruz. O zaman referandum seçeneğini görüşebiliriz. Biz bunu İstanbul halkına soracağız. Siz olsun mu istiyorsunuz bunu soracağız.

Oradaki genç arkadaşlarımıza sesleniyorum. Çevre duyarlılığı ile orada bulunanlara söylüyorum. Mademki böyle bir karar alınmıştır. Bir an önce o Gezi Parkı'nı boşaltın. Bu çağrıma ses verin. Bu gelen arkadaşlar içinde sürekli orada kalanlar vardı. Oradaki durumu öğrenmiş olduk.

Sorular üzerine Çelik şunları söyledi:

Çelik Gezi Parkı'nın mevcut halinin devam edemeyeceğini söyledi. Tekrar o pankartların asılmasına izin verilmeyecektir. Gezi Parkı'ndaki eylemin de bir an önce bitirilerek, parkın bitirilmesi gerekir. Hele hele böyle bir görüşme yapıldıktan, böyle bir iyi niyet gösterildikten sonra park boşaltılmalıdır. Eğer devam etmek isteyenler olursa güvenlik güçlerimizle karşı karşıya kalacaktır.