'Herşeyi bilen başbakan, hangi deliktesin!'

'Herşeyi bilen başbakan, hangi deliktesin!'

MHP'nin 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' açık hava toplantılarının 5'inci durağı Konya'da oldu.

Hükümet Meydanı önünde yapılan 'Türkçe' mitingine yaklaşık 30 bin kişi katıldı. 

Partililer, alana tek tek güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı. Miting alanında 2 biçerdöver, 2 traktör ve 1 römork bulunduruldu. Biçerdöverlere asılı pankartlarda 'Tarım ürünlerinin girdi maliyetleri, dünyanın en yüksek rakamlarıdır. Milli üretimi yok etmekle milleti başkalarına muhtaç hale getirdiler.' 'Köylüyü bankaların ve tefecilerin esiri yaptılar. Karnı tok, sırtı pek olmayan özgür olamaz' yazısı dikkat çekti. 'Devletin başına Devlet gelecek', 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Devlet Bahçeli, "Gönülleri Türkçe'de birleşenler, ülkülerini Türkçe'de bulanlar, selam olsun size" dedi. 

TÜRKÇE SUSARSA, TÜRKLÜK DURACAKTIR 

Türkçe ile karanlığa, karışıklığa ve kargaşaya meydan okuduklarını ifade eden Bahçeli şunları söyledi: Türkçe ile hayata, hakikate beşeriyete bakıyoruz. Hadiselere, gelişmelere ve insanlık vicdanına sesleniyoruz. Varlığımızın nişanesi Türkçe'dir. Kültürümüzün kaynağı Türkçedir. Bin yıllık kaynaşmanın kanıtı Türkçedir. Türkçe izzeti nefsimizimdir, iffetimizdir ve irfanımızın göklere derinlere inmiş devasa sütunudur. Bu sütun yıkılmayacaktır, yıkılmamalıdır. Ümitlerimizin çeşmesi Türkçedir. Gök kubbemizden eksik olmayacak nida da Türkçe'dir. Türkçe susarsa Türklük duracaktır. Türkçe susarsa yüce dinimiz, iyice mahzunlaşacak iyice garipleşecektir." 

ERDOĞAN, TÜRK MİLLETİNİ 36 PARÇAYA AYIRMAK İÇİN ÇIRPINMAKTADIR 

Bugünlerde milli ve manevi değerlere küfür ve nefretin popüler olduğunu belirten Bahçeli, Ak Parti hükümetinin Türkiye'ye mahvettiğini öne sürdü. Hükümete yönelik eleştirisini sürdüren Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Erdoğan, Türk milletini darp etmek ve 36 parçaya ayırmak için çırpınmaktadır. AKP, PKK ile işbirliği halindedir. Düşmanla aynı kareye girmiş, aynı pisliğe bulanmış, aynı kirli hedefe yönelmiştir. Hükümet çıldırmış, aklını oynatmıştır. İmralı canisi stratejik ortak mertebesine çıkartılmış. Hücresinin şartları iyileştirilmiştir. Artık itina ve özenle bakılan, bir dediği iki edilmeyen azılı bir terörist karşımızdadır. Bir caninin, bebekleri katleden insanlık suçlusunun bu seviyelere gelmesi AKP için utanç ve yüz karasıdır. Asla peşini bırakmayacak, günahtır." 

PKK İLE PAZARLIK 

Miting alanındakilere 'PKK ile yapılan pazarlığı doğru, ahlaki ve insanı buluyor musunuz?' diye soran Bahçeli, "Ak Parti'nin, İmralı canisinin serbest kalmasını, şehitlerimizin kanının yerde kalmasını meşru ve makul görüyor musunuz? Vicdanlarına inandığım, tercihlerine saygı duyduğum AKP'ye oy veren kardeşlerim, alenileşmiş kepazeliklere nasıl rıza gösterecekler. Umut diyerek destek verdikleri partilerinin, küresel kanlı projelerin uşağı olmasını nasıl içlerine sindireceklerdir. Sizleri anlıyorum. Vatan elden gidiyor farkında mısınız. Dik durmakla öğünen gerçekle başı yerden kalkmayan Başbakan'ın herkesle hasım hale gelen, milleti korku kapanına sıkışktırdığını görüyor musunuz.?" 

PKK'NIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILDI 

Aylardır şehit haberlerinin gelmemesinin, anaların ciğerlerinin yanmamasının sevindirici ve bu durumdan mutlu olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, fakat ortada teröristlerin hain niyetlerine karşı duracak güvenlik güçlerinin görülmediğini, PKK'nın önündeki engellerin kaldırıldığını, askerlerin karakolları, kışlalara çekildiğini ortalığın müptezellere kaldığını söyledi. Bahçeli Ak Parti'nin PKK'ya yardım ve yataklık yaptığını öne sürerek bunun Türk milletine karşı işlenmiş en ağır suçlardan birisi olduğunu ifade etti. PKK militanlarının sınır ötesine çıkanlarının yaşlı ve hasta kadrosu olduğunu hatırlatan Bahçeli, çözüm süreci içinde PKK'nın militan sayısını daha da artırdığına dikkat çekti. Bahçeli, "Başbakan Erdoğan PKK'nin zorla dağa çıkardığı Uğurlu ailesinin çığlığını ne zaman duyacak" dedi. 

Başbakan Erdoğan'a seslenen Bahçeli, "Süreç iyi gidiyor diyen başbakan yardımcısı başta olmak üzere kandil kontenjanlı ve ilgili bakanları neredesiniz? Herşeyi bilen başbakan, hangi deliktesin" diye sert eleştiri yöneltti. 

BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ

Dış politikada sıfır sorun politikasının infilak ettiğini belirten Devlet Bahçeli, Ortadoğuda Recep Tayyip Erdoğan masalının artık bittiğini söyledi. Bahçeli, "Bu marazi bakışıyla Türkiye tüm komşularıyla sorun yaşamakta. AKP, herkesle çatışmış, Arap sokaklarına ısmarlama asılan posterleriyle Recep Tayyip Erdoğan masalı artık bitmiştir" diye konuştu.

Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylara değinen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın bir dönem Beşar Esad, Mısır'ın Devrik lideri Mübarek ile yakın dost olduğunu hatırlatıp eleştirdi. 

Suriye'de kimyasal silah kullanılmasını canilik olarak nitelendiren Bahçeli, bu olayı kınadığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın Mursi'nin peşine düşüp Mısır ile arasını açtığını ifade eden Bahçeli, 4 parmağıyla yaptığı Rabia işaretinin de Erdoğan'ın yeni hobisi haline geldiğini söyledi. Bahçeli, "Parmakla 4 yaparak, kendini aklayamazsın. Arka arkaya beyanatlar vermekte, yas genelgeleri yayınlamaktadır. Başbakan sana sesleniyorum Kerkük'te kan dökülüyor, haberin var mı? Ramazan ayında Irak'ta 718 insanın öldürüldüğünden bilgin varmıdır. Doğu Türkistan'dan yurttaşlarımızın stratejik olarak yok edilmesinden malumatın var mıdır. Mısır'daki Esma'ya ağlayabilirsin? Ama Türk milletinin nice Esmaları, Haticeleri, Ayşeleri, Fatmaları gelinlik çağında toprağa verilirken hiç bu kadar duygulandın mı? diye konuştu. MHP Lideri Devlet Bahçeli, mitingini 'Ne Mutlu Türküm' diyerek bitirdi.

fotoğraflar:dha