HERHALDE AKP ÖNDE ÇIKANA KADAR SAYIMLAR DEVAM EDECEK

HERHALDE AKP ÖNDE ÇIKANA KADAR SAYIMLAR DEVAM EDECEK

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da yaptıkları itiraz sonucu, CHP'li Vefa Salman'ın 1 oy farkla kaybettiği seçimi 6 oy ile kazanması

 Demek ki emir çok büyük yerlerden" 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova'da yaptıkları itiraz sonucu, CHP'li Vefa Salman'ın 1 oy farkla kaybettiği seçimi 6 oy ile kazanmasının ardından, AK Parti'nin yaptığı itirazları değerlendirerek, "Herhalde AKP önde çıkana kadar sayımlar devam edecek" dedi.

Yalova’da dün AK Parti’nin İl Seçim Kurulu’na 125 sandıktaki geçeriz oyların yeniden sayımı konusunda itirazının ardından Yalova Adliyesi önünde sabah saatlerinden beri hareketli saatler yaşanıyor.

Adliyeye gelen CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Bir yalan haber; 'Bir oyla AKP önde çıktı, CHP itiraz etti.' İşte en büyük birinci yalan buradan başladı. Çünkü böyle bir şey yoktu. Maddi hatalar vardı. 259 oyumuz yazılmamıştı. O anda 259’u eklediğimizde zaten 259 oy öndeydik" dedi, İnce, açıklamasında, "Pazar akşamından bu yana sayımlar devam ediyor. Pazar, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma. Her sayımda Cumhuriyet Halk Partisi önde çıkıyor. Herhalde akşamları buralara girip, herhalde bir yerlere bir takım etkiler yapıp, herhalde AKP önde çıkana kadar sayımlar devam edecek. Benim edindiğim izlenim bu. Her sayımda CHP önde çıkıyor, her sayımda belediye başkanı seçiliyoruz ama her sayımdan sonra yeniden bir sayım. Herhalde bu sayımlar AKP önde çıkana kadar devam edecek yanılmıyorsam. Demek ki emir çok büyük yerlerden" dedi.

'ORGANİZE BİR KEDİ BİR ŞEBEKESİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Yaptığı açıklamada, ilginç bir haber aldığını kaydeden Muharrem İnce şöyle devam etti:

"Geçen gece saatlere kadar sayılan oyları tek tek ışığa bakarak, o kadar kişinin huzurunda sayılan oylar şimdi CHP’nin ki eksik AKP’nin ki fazla çıkıyor. Bu nasıl olabilir? Bu bir türlü olabilir. Torbaları aldılar, oyları çaldılar demektir. Başka türlü olmaz. Nasıl oluyor bu. Bunlar oy hırsızı. Demek ki böyle bir şey yaptılar. Bunu yapmadılarsa yine bizim galip çıkmamız lazım. Çünkü herkesin huzurunda sayıldı oylar. Geçen akşam saatler süren çalışmadan sonra sayılan oylar ne oldu şimdi yumurtladı mı bunlar? O zaman kedi girdi arkadaşlar Adliyeye kedi girdi. Organize bir kedi şebekesiyle karşı karşıyayız. Geçen akşam sayılan bir daha sayılınca bizim ki azalmış. AKP’nin ki nasıl artmış olabilir. Bir tek türlü olabilir, kedi girmiş olabilir. Bekleyeceğiz sonuçları."

AK PARTİ İL BAŞKANINDAN İNCE'YE YANIT

İnce’nin ardından Adliyede bulunan AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan da bir açıklama yaptı. Komisyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Pehlivan, İnce’nin açıklamalarına yanıt verdi. Pehlivan, şunları söyledi:

"AK Parti İl Başkanı olarak benim hiçbir haberim yok. Herhalde Muharrem İnce’nin içeride paralel bir bağlantısı var, haber alıyor. Ben alamıyorum. Komisyon çalışmalarına devam ediyor. İki partinin de içeride gözcüleri var. Onlar da çalışmaları izliyorlar. Görüş bildirebiliyorlar. Oy hakları yoktur. Durum budur, bunun dışındakilerin tamamı yalandır. İçeriden dışarıya haber vermek yasak. İçeride üç tane hâkim var. Biri başkan ikisi yardımcısı. Dolayısıyla bu süreçte dışarıya herhangi bir bilgi paylaşılması yasak. Demek ki Muharrem İnce’nin içeriden paralel bir bağlantısı var ki haber alabiliyor. İl Seçim Kurulu mevcut itirazları değerlendirir. Oy sayımı sadece kapalı olan sandıkların sayımı değil. Bizim İlçe Seçim Kurulu’nda sayılan oylara muhalefet şerhlerimiz var. Onların sayımı söz konusu olabilir. Onunla ilgili bir çalışma olabilir. Onun dışında bizim tespit ettiğimiz usulsüzlükler vardı. Onlarla ilgili çalışma yapılıyor olabilir. Dolayısıyla kamuoyunu doğru bilgilendirmek hepimizin asli görevidir. Bir milletvekilinin ağzından çıkan sözü bilmesi gerekiyor. İnsanları tahrik etmek, kışkırtmak doğru bir şey değildir. Tahmin ediyorum bu komisyon çalışmasını bir iki saat içerisinde bitirir. Ondan sonra hepimiz bilgilendirileceğiz ve tutanaklarımızı alacağız. Ondan sonraki süreci değerlendireceğiz. Bu bir son da değildir. Başka hukuki yollar da var. İtirazda bulunan her iki partinin de, biliyorsunuz İl Seçim Kurulu’na AK Parti itirazda bulundu. O aradaki oy farkı 4’tü. İçeriye girildiği zaman. Şu anda ne yapıldığını bilmiyoruz. Yok AK Parti önde, CHP önde gibi manipülasyonlar, halkı kışkırtmak, tahrik etmek anlamına gelir. CHP’ye de AKP’ye de verilen oylar bizim sırtımızdaki emanetlerdir. Bu emanetlere sahip çıkma noktasında itirazda bulunuyoruz. İlk olarak 6 olarak bildirildi oy farkı. Toplama hatası yapıldığı tespit edildi. İçeriye girince oy farkı 4’tü."

 

HERHALDE AKP ÖNDE ÇIKANA KADAR SAYIMLAR DEVAM EDECEK

HERHALDE AKP ÖNDE ÇIKANA KADAR SAYIMLAR DEVAM EDECEK

HERHALDE AKP ÖNDE ÇIKANA KADAR SAYIMLAR DEVAM EDECEK

Kaynak:Haber Kaynağı