HDP'Lİ BAKANLAR SEÇİM HÜKUMETİNDEN İSTİFA ETTİ

HDP'Lİ BAKANLAR SEÇİM HÜKUMETİNDEN İSTİFA ETTİ

Geçici seçim hükümetinin HDP'li üyeleri, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca Bakanlar Kurulu toplantısında istifa etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, iki bakanın istifalarını kabul ettiği açıklandı.

Davutoğlu, Doğan ve Konca'nın kararları ile ilgili olarak, ''Hükümete katılmak kadar ayrılmak da kendi kararları'' dedi.

İstifa edenlerin yerine hükümete bağımsız bakanlar atanacak.

"SAVAŞ VE DARBE KONSEPTİ

"HDP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Ali Haydar Konca, istifalarının gerekçelerini açıkladı.

Ali Haydar Konca, fiilen görevi yürütmedeki olumsuzluklar nedeniyle istifa ettiklerini söyledi.
Konca, "Çözüm masası tamamen devrilmiş, 90’lı yılları aşan ve sıkıyönetim dönemlerini aratan savaş konsepti maalesef devreye konmuştur. Ülkemiz ve halklarımız, polis asker gerilla genç çocuk ayrımı yapmaksızın, her gün onlarca yurttaşımızın yaşamın yitirdiği kanlı girdaba Saray ve AKP eliyle itilmiştir" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili, "Darbe konseptini; Lice, Silvan, Diyarbakır, Hakkari, Silopi, Cizre, Dersim başta olmak üzere tüm halklarımız ve dünya kamuoyu yakından görmüştür" diye konuştu.
Ali Haydar Konca, Bakanlar Kurulu'nda istifa gerekçelerini anlattıklarını, Başbakan Davutoğlu'nun ise kendilerine gerekçelerine katılmadığını söylediğini belirtti.

"Teşekkür ettik, ayrıldık. Karşılıklı tartışma kesinlikle olmadı" diyen Konca sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cizre'deki sıkıntıları, bakan olarak gördüğümüz muameleyi anlattık. Varto'da yaşananları, mezarlıkların bombalanmasını, oradan lanetleyen telefonlar aldığımızı açıkladık. Bu koşullarda seçim koşullarının mümkün olmadığını söyledik. Cizre olayında İçişleri Bakanlığı ve Valiliğin krizi yönetemediğini söyledim."

Başbakan Davutoğlu, geçici seçim hükümeti için HDP'den Levent Tüzel, Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca'ya bakanlık teklifinde bulunmuştu. Teklifi Levent Tüzel reddetmiş; Mülüm Doğan ve Ali Haydar Konca ise teklifi kabul etmişlerdi.

BAKAN TOPÇU "AZLEDİLMELİLER" DEMİŞTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, sokağa çıkma yasağı uygulanırken HDP'li bazı milletvekilleriyle birlikte Cizre'ye girmek isteyen iki bakanın azledilmeleri gerektiğini söylemişti.
Ali Haydar Konca ise daha önce yaptığı son açıklamada, HDP'nin Türkiye'nin aydınlık geleceği olduğunu söyleyerek, "HDP'nin şu veya bu komplolarla barajın altına itilmesi Türkiye'nin bölünmesini getirecektir" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı