HDP'DEN KULİSLERİ ŞOK EDEN KOALİSYON AÇIKLAMASI

HDP'DEN KULİSLERİ ŞOK EDEN KOALİSYON AÇIKLAMASI

Seçim süresi içerisinde karşılaştığımız ve yayınladığımız o denli çok ilginç olaylar var ki;

AKP'nin 12 yıldır sürdürdüğü Erdoğan'ın tek adamlığına dayalı baskıcı ve uzlaşmaz iktidar anlayışı 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin siyasi pisikolojisin de inanılmaz bir değişikliğe neden oldu.

GEZİ'DE BAŞLADI SÜRÜYOR

Gezi Direnişi ile başlayan AKP'nin baskı, korkutma ve sindirme stratejisine karşı kendiliğinden oluşan muhalefet ittifakı inanılmaz boyutlara geldi. Öyle ki; hiç bir zaman bir zeminde buluşulamazlar denilen MHP ve HDP artık koalisyon ihtimalleri üzerinde tartışmalar bile başladı.

İNANILMAZ GELİŞMELER

Bu konuda MHP hala kapıları kapalı tutsa da Haziran seçimlerinin en ilginç siyasi Partisi haline gelen HDP ve Türk siyasetinin alışık olmadığı yönetim anlayışı, inanılmaz manzaralar ortaya çıkardı. Seçim süresi içerisinde karşılaştığımız ve yayınladığımız o denli çok ilginç olaylar var ki; Bir bakıyoruz görüntülerde MHP'li olduğunu ileri süren bir vatandaş HDP için bambaşka bir partisiniz oyum size derken, bir yanda selfie çekmek isteyen bir çocuk  Demirtaş'a "Bi dakka lan" diye hitap ediyor. Tüm bu ilginçliklere tarihi sayılabilecek bir açılım da Sırrı Süreyya Önder'den geldi. İşte ayrıntılar

BARIŞ SÜRECİNİ MHP İLE BİLE YÜRÜTÜRÜZ

HDP İstanbul Milletvekili ve Ankara milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder seçim sonrasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Seçim sonrası çözüm sürecini değerlendiren Önder; “MHP ile bile yürütürüz. Yeter ki ciddiyet olsun” dedi.

CNN TÜRK’te Mirgün Cabas’la “Her Şey” programına konuk olan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, seçimden sonra çözüm süreci için önemli açıklamada bulundu.

BAKALIM MHP NE DİYECEK?

Sırrı Süreyya Önder “Bizim kimsenin hakkından bir şey istediğimiz yok ki.  Barışın bir tek temel gereği var, bunu da bu kadar böyle çiğlik etmeseydi, söylediklerini inkar etmeselerdi; biz Dolmabahçe deklarasyonunda bu işi demokrasi şartına bağlamışız. Demokratik siyaset… Bunun önündeki kanalların açılması, buna hangi Türk milliyetçisi itiraz eder sizce. Hangi Sosyal Demokrat itiraz edebilir? Hangi muhafazakar itiraz etmeli?” dedi.

MHP'LİYİM DİYEN VATANDAŞIN ÖNDER İLE İLGİNÇ KONUŞMASI

Kaynak:Haber Kaynağı