HDP'DEN KATLİAMDA KORKUTAN ÖLÜ SAYISI AÇIKLAMASI

HDP'DEN KATLİAMDA KORKUTAN ÖLÜ SAYISI AÇIKLAMASI

HDP Kriz Masası, yaşamını yitirenlerin sayısının 128 olarak, yaralıların sayısını da 516 olarak açıkladı.

 

Ankara'da sabah saatlerinde gerçekleşen katliamda yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen saat artıyor. HDP Kriz Masası, yaşamını yitirenlerin sayısının 128 olarak, yaralıların sayısını da 516 olarak açıkladı.

RESMİ SAYI 95

Başbakanlık ise yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 95 olduğunu açıklamıştı.

İŞTE BAŞBAKANLIĞIN AÇIKLAMASI

BAŞBAKANLIK Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, Ankara'da meydana gelen patlama sonucu 95 kişinin hayatını kaybettiği, 48'i yoğun bakımda olmak üzere 246 kişinin de hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca saldırıda hayatını kaybeden 52 kişinin de isimleri verildi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle: '10 Ekim saat 10.04’te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen bombalı saldırılar sonrasında başlatılan soruşturma süreci devam etmektedir. Saldırıyı gerçekleştiren odakların tespiti ve bir an önce adalet önüne sevk edilmesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

10 Ekim saat 23.10 itibariyle, menfur saldırı sonucu 48’i yoğun bakımda 246 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Olayda 95 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ankara genelinde 29 hastanede tüm birimlerimiz teyakkuz halinde görevlerinin başındadır. Acil hasta nakli ihtiyacı ihtimaline karşı 5 ambulans helikopter ve 1 ambulans uçak hazır bekletilmektedir. Patlama anından itibaren 57 ambulansımız görev yapmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kimlik tespiti ve otopsi işlemleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim edilmektedir. 10 cenaze ailelerine teslim edilmiştir. Bu çerçevede; Savcılık tarafından kimlik tespiti ve/veya otopsi işlemleri tamamlanan ve isimleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca koordinasyon merkezine bildirilen vatandaşlarımız: 'Abdülkadir Uyan, Metin Kürklü, Gökhan Akman, Orhan Işıktaş, Yılmaz Elmascan, Gökmen Dalmaç, Elif Kanlıoğlu, Hakan Dursun Akalın, Ersin Adsız, Ayşe Deniz, Fatma Esen, Gülbahar Aydeniz, Eren Akın, Canberk Bakış, Nizamettin Bağcı, Kasım Otur, Başak Sidar Çevik, Resul Yanar, Mehmet Ali Kılıç, Tekin Arslan, Sezen Vurmaz, Dilaver Kaharman, Umut Tan, Dilan Sarıkaya, Ali Kitapçı, İsmail Kızılçay, Muhammet Demir, Korkmaz Tetik, Onur Tan, Osman Erbasan, Emine Ercan, Vedat Erkan, Seyhan Yaylagül, Vahdettin Özgan, Selim Örs, Ali Deniz Uzatmaz, Firdevs Tat Dalmaç, Vedat Erkan, Günay Doğan, Berna Koç, Meryem Bulut, Binali Korkmaz, Feyyaz Deniz, Mehmet Zakir Karabulut, Dicle Deli, Leyla Çiçek, Ebru Mavi, Ziya Saygın, Metin Peşman, Mesut Mak, Hacı Kıvrak, Gözde Arslan.'

Devletimizin tüm birimleri yaşanan acının hafifletilmesi ve bir an önce cenazelerin ailelerine teslim edilmesi için azami çaba göstermektedir. Gerekli açıklamalar Başbakanlık Koordinasyon Merkezi tarafından yapılmaya devam edilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.'

PATLAMA ANINDAN GÖRÜNTÜLER

ANKARA KATLİAMINDA PATLAMA ANI KAMERADA https://www.haberartiturk.com/ankara-katliaminda-patlama-ani-kamerada-2552v.htm

Kaynak:Haber Kaynağı