HDP'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

HDP'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

1 Kasım seçim sonuçlarının olası sonuçlarının açıklanmasının ardından HDP'nin 2 eş başkanı Demirtaş ve Yüksekdağ kameraların karşısına geçtiler.

1 Kasım seçimleriyle ilgili HDP Genel Merkezi'nde HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ açıklama yaptı.Başlangıçta TV kanallarının açıkladığı sonuçları kabul etmiş görünmeyen HDP elimizde ki veriler çok farklı şeklinde kısa açıklama yapmışlardı.

OLAĞANÜSTÜ KOŞULLAR

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ; "Türkiye, 1 Kasım seçimlerine çok olağanüstü koşullarda gitti. Bizler açısından 7 Haziran'dan sonraki bu 5 aylık süreç, eşitsizlik, adaletsizlik koşullarda bir süreç oldu. Bu süreçte 258 sivil yurttaşımız yaşamını kaybetti. Bunların 33'ü çocuktu. Aynı zamanda parti binalarımıza dönük bir saldırı ve operasyon süreci içinde çalışmalarımızı yürüttük. Yine bu süre içerisinde 190 parti binamız basıldı, yakıldı, 500'e yakın partilimiz tutuklandı. 

7 HAZİRAN GÖRE GERİLEME İÇERİSİNDEYİZ

Yüksekdağ; "7 Haziran'a göre bir gerileme olduğu açık. Bu gerilemenin bütün boyutlarıyla parti organlarımızda kapsamlı olarak tartışacağız. Bize düşen sorumlukların özeleştirel değerlendirmesini yapacağız' dedi.

KİMSE KUSURA BAKMASIN

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; "Yüksek bir katılım olması önemli. Bütün seçmenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler seçmenin ortaya koyduğu iradeye hep saygılı olduk, herkesten de bunu bekledik. Ancak kimse kusura bakmasın, ortada eşit, adil bir seçim yoktur' dedi.

3. BÜYÜK PARTİSİYİZ

Demirtaş;"Türkiye'nin 3'üncü büyük partisi olarak, halkın her sorunu için çabalayacağız. Halkın iradesini asla ezdirmeyeceğiz. Yeni yaşamda ısrarımız, hiçbir şekilde yara almadan devam edecektir. Önümüzdeki günlerde kapsamlı değerlendirmeler yapacağız. Ve 2019 seçimlerine HDP'yi çok daha güçlü bir parti olarak taşıyacağız' dedi.

1 MİLYON OY KAYBETTİK AMA FAŞİZME KARŞI DİMDİK AYAKTAYDIK

Demirtaş; "Ortada HDP'nin büyük bir zaferi vardır. Evet 1 milyon oy kaybettik ama biz bütün bu faşizan politakalara karşı dimdik durduk. İlkelerimiz çerçevesinde, yeni dönemde de hükümetin yapacağı her doğrunun yanında, her yanlışın karşısında olacağız. Toplumun çok büyük bir kısmı kaygı içerisindedir. Yine ifade ediyorum; kimsenin korkmasına, kaygı duymasına lüzum yoktur. Biz varız" dedi.

kaynak DHA

Kaynak:Haber Kaynağı