HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP'DEN AÇIKLAMA

Ankara Kızılay'da meydana gelen bombalı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı. Saldırıya ilişkin ilk açıklama HDP'den geldi.

HDP'den yapılan açıklamada, "Ankara'da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz." dendi.

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), bu akşam Ankara'da 27 kişinin yaşamını yitirdiği, 75 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı lanetlediğini açıkladı.
HDP'nin açıklaması şöyle:

"Ankara'da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde yapılan bu vahşi saldırının sonucunda maalesef çok sayıda hayatını kaybeden ve yaralanan olmuştur. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz." 

PATLAMADA YENİ GÖRÜNTÜLER

video-galeri-font-015.jpg

HDK : AKP hükümetini derhal 'çözüm süreci'ne geri dönmeye çağırıyoruz 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü,Ankara Kızılay'daki bombalı araç ile düzenlenen saldırı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, " HDK, AKP hükümetini derhal 'çözüm süreci'ne geri dönmeye, Suriye'deki savaştan elini çekerek barışın onarılması için sorumluluk almaya, ya da derhal istifa ederek yerini halkın "barış içinde yaşama hakkıönı güvence altına alacak başka bir hükümete bırakmaya çağırıyor" ifadeleri yer aldı.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü'nün yaptığı açıklama şöyle; 

PATLAMANIN HEMEN ARDINDAN YORUMSUZ FOTOĞRAFLAR

foto-galeri-kopru-050.jpg

Halklarımıza! 13 Mart Pazar akşamı Ankara'daki bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden onlarca insanımıza rahmet, yakınlarına ve halklarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bu saldırı, hiçbir gerekçeyle mazur gösterilemeyecek, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği bir kıyımdır. Hangi çatışmayla, hangi çatışmanın hangi tarafıyla ilişkilendirilirse ilişkilendirilsin, sivil halka yönelik bu saldırı insanlığa karşı suçtur. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) son 8 ay içinde birbirini izleyen katliamlar zincirine eklenen bu sonuncu halkanın önceki katliamların cezasızlığıyla doğrudan doğruya ilişkili olduğu kanısındadır. Cezalandırılmayan her katliam bir sonrakini tetiklemiş ve teşvik etmiştir. Öte yandan HDK, 'çözüm süreci'ni sonlandırarak Kürt Sorunu'nda savaş konseptine geri dönen ve Suriye'deki mezhep savaşının tarafı haline gelen AKP hükümetinin 'güvenlik siyaseti'nin katliamlar için en elverişli iklimi sağlayarak 'kamu güvenliği' ve 'istikrar' önünde büyük bir engel halini aldığını gözlemlemektedir. Halklarımızın savaşa onayı yoktur. 'Barış içinde yaşama hakkı' halklarımız için temel bir hak, başta gelen bir insan hakkıdır. Halklarımızın barış içinde yaşama hakkını sağlamak devletin, dolayısıyla onun yürütme gücü olan hükümetin başta gelen görevidir. Ne yazık ki, AKP hükümeti, Haziran 2015'ten bu yana gözlerimizin önünde ülkeyi ve halklarımızı içeride ve dışarıda adım adım savaşa sürükleyerek “barış içinde yaşama hakkıönın ortadan kaldırılmasında merkezi bir rol üstlenmektedir.

ERDOĞAN'IN BU GÖRÜNTÜLERİ ÇOK PAYLAŞILDI

video-galeri-font-015.jpg

HDK, AKP hükümetini derhal 'çözüm süreci'ne geri dönmeye, Suriye'deki savaştan elini çekerek barışın onarılması için sorumluluk almaya, ya da derhal istifa ederek yerini halkın 'barış içinde yaşama hakkı'nı güvence altına alacak başka bir hükümete bırakmaya çağırıyor. HDK adına bir kere daha halklarımıza başsağlığı diliyor, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarının acılarını paylaşıyor; yaralılara acil şifa diliyoruz. Halklarımızın bu zor zamanları dayanışma ve büyük insanlık değerlerini paylaşarak aşacağından kuşku duymuyoruz. "

 
 
 

Kaynak:Haber Kaynağı