HDP SEÇİM ARACI KURŞUNLANDI ŞOFÖR ÖLDÜRÜLDÜ

HDP SEÇİM ARACI KURŞUNLANDI ŞOFÖR ÖLDÜRÜLDÜ

Öğe'nin cesedi minibüse yaklaşık 100 metre mesafede bulundu.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde HDP'ye ait seçim aracının şoförü Hamdullah Öğe, silahla vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Öğe'yi öldüren saldırganların minibüse de silahla ateş açtığı belirlendi.

MİNÜBÜSE DE ATEŞ AÇILMIŞ

Karlıova HDP İlçe Başkanlığı'na ait olan ve seçim çalışmalarında kullanılan minibüs, bu akşam saatlerinde ilçeye 5 kilometre mesafedeki Serpmemaya ile Aşağıçayır mevkileri arasında terk edilmiş olarak bulundu. Minibüse silahlarla ateş açıldığı tespit edilirken, aracın şoförü Hamdullah Öğe'nin izine rastlanılmadı.

KAÇIRILDIĞI DÜŞÜNÜLÜRKEN 100 METRE UZAKTA BULUNDU

Öğe'nin kaçırılma ihtimali üzerinde durulurken, bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri çevrede arama tarama faaliyetinde bulundu. Öğe'nin cesedi minibüse yaklaşık 100 metre mesafede bulundu. Yapılan ilk incelemede Öğe'nin silahla ateş açılarak öldürüldüğü belirlendi. Saldırganların ayrıca HDP seçim minibüsüne de silahlarla ateş açtıkları tespit edildi.

GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRMA BAŞLATILDI

Öğe'nin cesedi Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvenlik güçleri araç ve çevrede geniş çaplı incelemelerde bulundu. Saldırgan ya da saldırganları yakalamak için bölgede geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı