HDP BARIŞ İÇİN YÜRÜYÜŞ DÜZENLİYOR

HDP BARIŞ İÇİN YÜRÜYÜŞ DÜZENLİYOR

Türkiye genelinde terör olaylarının artması üzerine HDP, 30 Temmuz Perşembe günü barış için yürüyüş yapma kararı aldı.

HDP YÜRÜYÜŞ KARARI ALDI

Türkiye  genelinde terör olaylarının artması üzerine HDP, 30 Temmuz Perşembe günü barış için Van da yürüyüş yapma kararı aldı.

HDP İl binasında yapılan basın açıklamasıyla yürüyüş hakkında bilgi veren HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, yürüyüşün "Size savaş yaptırmayacağız" adı altındaki etkinlikler kapsamında yapılacağını söyledi. Çözüm sürecinin AK Parti tarafından bitirilmeye çalışıldığını belirten Dilekçi, "AKP’nin çözüm sürecini bitirmek için başlattığı imha ve inkar operasyonlarının sonucunda sadece 10 gün içinde 50’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Savaşın bu ülke halklarına bir şey kazandırmayacağı ortadayken halklarımıza dayatılan savaşa karşı barış mücadelesini daha da yükselteceğiz. AKP’nin kirli savaş hesapları halklarımızın barışa olan inancıyla bozulacaktır. Eğer onların tankı, topu, TOMA’sı ve türlü türlü silahları varsa, halklarımızın da barışa olan özlemi ve tutkusu var. Sizin kirli hesaplarınıza karşı Türkiye halkları inadına barış diyor. Savaşa olan tutkunuzu meşrulaştırmak için HDP’ye yönelttiğiniz ithamlar nasıl 7 Haziran’da barışa yenildiyse, önümüzdeki dönem içinde de yenilmeye mahkumdur" dedi.

GİTTİĞİNİZ YOL YOL DEĞİL

 

Geçmiş dönemlerde iktidarların savaşı dayattıkları için kaybettiklerini, Ak Parti'nin de izlediği yolun yanlış olduğunu ifade eden Dilekçi, "Bugünde siz kaybedeceksiniz. Bu yüzden diyoruz ki gittiğiniz yol, yol değil. İmralı tecridinden vazgeçin. Tutukladığınız yüzlerce arkadaşımızı serbest bırakın ve müzakere masasına geri dönün. Bunu hala yapma şansınız var. Halklarımız ortak bir direniş ruhuyla barışı sağlayacaktır. Bu çerçevede bizlerde ‘Size savaş yaptırmayacağız’ şiarıyla sokaklara çıkıyoruz. Bu kapsamda 30 Temmuz Perşembe günü saat 18.00’da ilk etkinliğimizi yürüyüşle gerçekleştireceğiz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı